2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„A korrupcióról tereli el a figyelmet a Fidesz”

2017. augusztus 9., szerda 07:26, frissítve: szerda 11:48

„A Fidesz undorító gyűlöletkampányaival a közpénz ellopásáról próbálja elterelni a figyelmet” – fogalmaznak egy brit írásban, hozzátéve: amíg ezzel senki sem foglalkozik, addig a magyar demokrácia folyamatosan épül le.

Az összeomlás szélén a magyar demokrácia, mégsem foglalkozik vele senki – írja a The Conversation brit kiadása. „Orbán Viktorban nem az a legveszélyesebb, hogy az orosz kormány bábjaként dolgozik, hanem hogy undorító gyűlöletkampányt folytat mindenki ellen” – fogalmaznak. Az írás szerint a migránsok, civilek, Soros György, az ellenzéki sajtó ellen indított támadások mind arról hivatottak elterelni a figyelmet, hogy az Orbán-rezsim szépen lassan ellopja az egész országot.

Kötelező lesz a katonai képzés a magyar iskolákban – állítja a bolgár hírügynökség. Azt írják, hogy fiúkból és lányokból is lehetne gyerekkatona. A Bulgáriát kormányzó, szintén jobboldali, de EU-barát kormány ugyancsak hazafiassági órának nevezett katonai képzést szeretne meghonosítani az iskolákban. A kormány mindkét országban a bevándorlók elleni harccal indokolja a katonai programokat.

Az oktatás színvonalát elsorvasztják, de a katonáskodást beveszi a tantervbe a magyar kormány – áll a német Der Spiegel összefoglalójában a kötelező hazafiasságóráról. A program célja, hogy a gyerekekbe más kiskorukban beleneveljék a feltétel nélküli parancsteljesítést, ami amúgy a Fidesz-rezsim működésének az egyik alapelve, ahogy az a kiépülő diktatúráknál lenni szokott – írják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!