2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

A kisebbségi szavazókért küzdenek

2016. február 12., péntek 11:42, frissítve: péntek 13:54

A kisebbségi szavazókat próbálták maguk mellé állítani a demokrata elnökjelölt-aspiránsok legutóbbi tv-vitájukon. Hillary Clinton egyelőre fölényesen vezet a feketék és a latinajkúak körében. Közben a republikánus Donald Trump már a második elnöki ciklusát tervezgeti.

Először csaptak össze tv-vitában a demokrata elnökjelölt-aspiránsok azóta, hogy Hillary Clinton elvesztette a New Hampshire-i előválasztást. Ellenfele, a magát demokratikus szocialistának valló Bernie Sanders szerint az egykori first lady a leszerepelt politikai elitet és a gazdag befektetőket képviseli. A fő téma ezúttal a kisebbségek helyzete volt. Clinton hangsúlyozta, hogy továbbvinné Barack Obama örökségét, aki rendkívül népszerű a fekete és latinajkú lakosság körében. Az egykori külügyminiszter próbált kontrázni arra a vádra is, hogy kampányát milliárdosok támogatják, mint például Soros György. „Egyetértünk abban, hogy nincs helye elszámolatlan pénzeknek a politikai rendszerünkben és abban is, hogy a bankárok nem dönthetik be többé a gazdaságot” – mondta Hillary Clinton.

Bernie Sanders kevésbé népszerű a kisebbségi szavazók körében, ami jelentős hátrányt jelent majd a déli államokban. A vermonti szenátor Obama egészségügyi reformja helyett európai típusú univerzális egészségbiztosítást vezetne be. „Egész életemben azért küzdöttem, hogy az egészségügy mindenki alapvető joga legyen. De a mostani rendszert nem bontjuk le” – fogalmazott a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Közben a republikánus oldalon továbbra is Donald Trump, a szabadszájú ingatlanmilliárdos vezeti a mezőnyt. Trump legutóbbi beszédében már arról fantáziált, hogy milyen lesz az élet elnökként. „A sajtó megkérdezte, megígérném-e, hogy legfeljebb egy ciklusig vállalom az elnökséget. Nemet mondtam. Őszintén szólva, ha jó munkát végzek, azt élvezem. De fene tudja, hogy érzem majd magam négy év múlva, ez kemény meló” – nyilatkozta a republikánus elnökjelölt-aspiráns.

A következő két előválasztást február 20-án Dél-Karolina és Nevada államban tartják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!