2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

A határkerítésnél kötöttek házasságot

Hír TV

2017. november 20., hétfő 22:25, frissítve: hétfő 22:46

Az amerikai–mexikói határkerítésnél kötött házasságot egy pár, amelynek tagjai a határ két oldalán élnek. A férj és a feleség mindössze egy órát tölthetett együtt, mielőtt a kerítés kapui újra bezárultak. Donald Trump amerikai elnök tegnap megismételte választási ígéretét, miszerint falat épít a Mexikóval közös határ mind a 3200 kilométerére.

A Kalifornia állambeli San Diegóban, az amerikai–mexikói határkerítésnél gyűltek össze a vőlegény rokonai egy különleges esküvő előtt. Az amerikai állampolgár Brian Houston először csak a kerítésen keresztül tudott beszélni leendő feleségével, a mexikói Evelia Reyesszel.

A határőrök ezután kinyitották a kapukat, így az ifjú pár tagjai végre együtt lehettek, és házasságot köthettek, a két országban ünneplő násznép legnagyobb örömére.

De nem sokáig örülhetett egymásnak a férj és a feleség: a kapukat egy óra elteltével újra bezárták.

„Ő mexikói, én amerikai vagyok. Én nem mehetek oda, ő nem jöhet ide. Ez az egyetlen módja, hogy személyesen találkozzunk. Remélhetőleg a feleségem nagyon gyorsan megkapja a vízumot, hogy átjöhessen ide, és újra együtt lehessünk” – mondta a vőlegény.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez mikor valósulhat meg.

A hasonló kerítések viszont hamarosan még több helyen választhatják el egymástól a határ két oldalán élőket. Donald Trump elnök még választási kampányában megígérte: kerítést, sőt falat épít az Egyesült Államok és Mexikó határának mint a 3200 kilométerén. Trump a legutóbb vasárnap ismételte meg ezen ígéretét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!