2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:00

Külföld

A Hamász szóvivője fenyegető üzenetet küldött Izraelnek + videó

Az izraeli miniszterelnök fegyver-letételre szólította fel a Hamászt. Benjamin Netanhaju azt üzente a terroristáknak: nincs értelme meghalni a vezetőjükért. Hozzátette azt is, hogy az utóbbi napokban több tucat terrorista is megadta magát. A radikális iszlamista szervezet közben azzal fenyegetőzött, hogy egyetlen túsz sem hagyja el élve Gázát, amíg nem teljesülnek a követeléseik.

  • A Hamász szóvivője fenyegető üzenetet küldött Izraelnek + videó

A Palesztin Vörös Félhold közlése szerint az izraeli erők légitámadást indítottak az al-Amal kórház környékén. A várost napok óta ostromolják.

Az elmúlt napokban több terroristát is megöltek - erről már a zsidó állam miniszterelnöke beszélt. Benjamin Netanhaju azt üzente a terroristáknak:

nincs értelme meghalni a Hamász vezetőjéért. Majd felszólította őket: adják meg magukat!

"A háború teljes erővel folytatódik Gáza északi és déli részén, hogy elérje minden célját: a Hamász felszámolását, az összes túszunk visszaszolgáltatását, és megígérjük, hogy Gáza többé nem fog fenyegetést jelenteni Izraelre nézve" - mondta az izraeli elnök.

Az izraeli hadsereg gázai csapatainak korábbi parancsnoka szerint a háború akár még két hónapig is elhúzódhat, de a Gázai övezet északi részét már heteken belül irányításuk alá vonhatják.

Az izraeli hatóságok szerint a fogolycserék után is még 137 túszt tarthatnak fogva Gázában.

"A fogságban töltött napok örökkévalóságnak tűntek, nagyon nehéz napok voltak. Az éhség, a család hiánya, és a szörnyű mentális állapotunk is megnehezítette a mindennapokat"

- mesélte egy lány, aki 50 napot töltött a terrorszervezet fogságában.

A Hamász egyik szóvivője most azzal fenyegetett: egyetlen túsz sem hagyja el élve Gázát, amíg nem teljesülnek a követeléseik. Az al-Dzsazíra hírtelevízióban azt is megüzente, hogy Izrael nem tudja majd erővel sem kiszabadítani a foglyokat.

Az ENSZ továbbra is tűszünetet sürget a Gázai övezetben kialakult katasztrofális humanitárius helyzet miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!