2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A görög hanyagság tovább veszélyezteti a közbiztonságot

2016. október 25., kedd 19:10, frissítve: kedd 20:06

Még sokáig hosszú kocsisorok lehetnek a magyar–osztrák határon, miután az Európai Bizottság úgy döntött: meghosszabbítja a belső határellenőrzések időtartamát a schengeni övezeten belül. A lépésre a görög határvédelem gyengesége miatt volt szükség.

Görögország továbbra sem tudja teljesen ellenőrizni a határait, ami veszélyeztetheti más uniós tagállamok közbiztonságát – ezt állapította meg az Európai Bizottság legfrissebb jelentése, a brüsszeli testület ezért további három hónappal meghosszabbítaná a határellenőrzéseket a schengeni térségen belül.

A döntés a magyar–osztrák, a szlovén–osztrák és az osztrák–német határszakaszokat érinti, valamint Dánia, Svédország és Norvégia több tengeri kikötőjét, továbbá a Dániát Svédországgal összekötő Öresund hidat.

A belső határellenőrzéseket idén májusban hat hónapos időtartamra vezették be – ezzel párhuzamosan előírták Görögországnak azokat az intézkedéseket, amelyek biztonságossá tennék az EU külső határait. Ezek nem bizonyultak elegendőnek, ezért a belső ellenőrzések 2017 februárjáig maradhatnak; így arra továbbra is lehet számítani, hogy Ausztria felé időnként jelentősen lelassul a forgalom, és várakozni kell a határátkelőkön.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!