2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

A FAS szerint Orbán aljas játékot játszik

2017. április 16., vasárnap 19:19, frissítve: vasárnap 20:02

A tüntetők hangos üzenetet küldtek a magyar miniszterelnöknek – ilyen és hasonló címekkel számolnak be a nemzetközi hírportálok a szombati budapesti megmozdulásokról. Egyes vélemények szerint a magyar kormányt váratlanul érte az ellenállás ereje.

A CEU elnöke nem megfelelő jelölt lehet a mumus szerepére a hazáját illiberális állammá változtatni kívánó magyar populista miniszterelnök szemében – jegyzi meg kommentárjában az Observer. A brit baloldali  Guardian vasárnapi kiadása idézi a magyar kormányszóvivőt. Kovács Zoltán megjegyzi, hogy a CEU rektora egy „Kanadából jött, bukott liberális politikus”, aki a nyilvánosság előtt félremagyarázta, és a tanszabadság elleni támadásnak állította be a felsőoktatási törvényt. Az Observer kommentárja szerint a magyar kormányt váratlanul érte az ellenállás ereje a parlamentben néhány nap alatt gyorsított eljárásban elfogadott törvénnyel szemben.

A magyar miniszterelnök aljas játékot játszik a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerint. A német liberális lap szerint Magyarországon bizonyos körökben Soros György neve már egy ideje a „világuralomra törekvő zsidókat” jelképezi. A lap megjegyzi, hogy Orbán természetesen nem mond ilyesmit, de neki nem is kell, elég, ha a Fideszhez közel álló, hűséges média fonja tovább a szálat. A kommentár hozzáteszi, hogy a miniszterelnököt a szavai alapján nem lehet antiszemitának vagy szélsőjobboldalinak nevezni, de „aljas az a játék, amelyet játszik”.

A tüntetők hangos üzenetet küldtek a  magyar miniszterelnöknek – számol be a szombati magyarországi megmozdulásokról a Euronews, amely megjegyzi, hogy a tüntetők szerint a magyar kormány el akarja hallgattatni a kritikákat. A beszámoló szerint az emberjogi csoportok szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök jobboldali kormánya a közmédia, az állami intézmények és az Alkotmánybíróság megzabolázását követően az ellenállás széles körű letörését tűzte ki célul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!