2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

A DK szerint nincs napirenden Orbán „nagy feladata”

2016. október 20., csütörtök 17:41, frissítve: csütörtök 18:56

Nincs napirenden a kötelező menekültkvóta a csütörtökön kezdődő brüsszeli uniós csúcson. Ezt a Demokratikus Koalíció szóvivője közölte.

Gréczy Zsolt a meghívóra hivatkozott, amelyben a kvóta kifejezés nem szerepel. Helyette az olvasható benne, hogy az EU megoldotta a menekültválságot, mondta az ellenzéki politikus. Az uniós csúcs előtt Orbán Viktor viszont azt közölte, egyik nagy feladata lesz levetetni a napirendről a kvóta kérdését.

Orbán Viktor Brüsszelben mégis arról beszélt, hogy az Európai Bizottság vonja vissza a kvótára vonatkozó javaslatát. A miniszterelnök vízummentességet adna Ukrajnának, amelynek polgáraira a kormány vendégmunkásként számít a magyarok elvándorlása miatt.

„Azt fogom indítványozni, hogy hozzuk meg azt a politikai döntést, hogy Ukrajna minden állampolgára az Európai Unió területére vízummentesen szabadon beléphessen. A másik ügy a betelepítési kérdés, a kényszerkvóta ügye. Ott meg fogom majd itt ismételni azt, amit már ma délután itt képviseltem, miszerint a bizottságnak az a javaslata ami az asztalon van, és ami tartalmazza a kötelező betelepítési kvótát, annak semmi esélye nincs arra, hogy többségi, illetve konszenzusos támogatást kapjon, mert mi ezt sosem fogjuk támogatni. Úgyhogy ezt vonják vissza, vegyék le az asztalról és más alapokról kezdjük újra a tárgyalást” – nyilatkozta Orbán Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!