2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

A csapból is a magyar idegengyűlölet folyik

2017. szeptember 18., hétfő 08:17, frissítve: hétfő 10:35

A magyar kormány egyre inkább csak a gyűlöletkeltésben hisz, a rászoruló menekültek és a brüsszeli pénzcsap után egy zsidó milliárdos az aktuális ellenségük. Erről szól egy brit elemzés. A Vatikáni Rádió is a Fidesz idegengyűlöletével foglalkozik.

Miközben a magyar kormány és a propagandasajtó a menekültek távol tartásának a második évfordulóját ünnepli, az ENSZ elítéli a kormány idegenellenességét és arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar vezetés célja távol tartani a legális menekülteket is, emlékeztet a Vatikáni Rádió. Az összefoglalójuk szerint a magyar hatóságok igyekeznek a lehető legrosszabb körülményeket megteremteni a rászoruló embereknek, hogy azok innen is menekülni akarjanak, emlékeztet a magát a pápa hangjaként aposztrofáló rádió.

Felesleges ágyúval lőni verébre, a magyar kormányt diplomáciai eszközökkel kell rávenni az Európai Bíróság ítéletének a betartására, a német pénzügyminiszter szerint. Wolfgang Schäublét a Politico idézi, aki emlékeztetett, hogy a magyar kormány menekültellenessége belpolitikai eszköz, hogy a félelemkeltésből politikai hasznot húzzanak. De emiatt Schäuble szerint nem kell brüsszeli pénzeket megvonni Magyarországtól.

Továbbgörgeti az idegenellenességet a magyar kormány: a bevándorlók és Brüsszel fitymálása után Soros György a következő célpont, írja a Reuters. A brit hírügynökség emlékeztet, hogy a Fidesz mostanra csak a gyűlöletkeltésben hisz, a zsidó milliárdos csak az aktuális célpontjuk, akitől a választóknak félni kell, amíg a kormány le nem győzi őt egy nemzeti konzultációval.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!