2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

2400 Ryanair-járatából több mint 400 nem száll fel

Öteurópai országban bénul meg a Ryanair szolgáltatása a nyári turistaszezon kellős közepén. A fapados légitársaság pilótái sztrájkba léptek, ezért minden hatodik járatot töröltek mára. A pilóták fizetésemelést és jobb munkakörülményeket követelnek. A sztrájk magyarországi járatokat is érintett.

  • 2400 Ryanair-járatából több mint 400 nem száll fel

Sok utas csalódottan érkezhetett ki péntek reggel a fapados légitársaságok brüsszeli repterére, Charleroi-ra. Ez a transzparens várta őket a becsekkoláskor, és hamarosan a Ryanair több utasa a kijelzőtáblán láthatta, hogy járata ma nem fog elindulni. A reptéren 20 pilóta és fedélzeti munkatárs sztrájkba lépett munkaadója ellen. Német, ír, svéd és holland kollégáik felszólításának engedve szüntették be ma 24 órára a munkát, hogy a nyári turistaszezon közepén érezhető fájdalmat okozzanak a légitársaságnak.

„A Ryanair az egyetlen multinacionális cég Belgiumban, amely nem tiszteli a belga törvényeket. És ez nincs rendjén. A tisztességes verseny tekintetében sem. Ezért mi arra kértük a belga és az uniós hatóságokat is, hogy lépjenek fel ellene” – jelentette ki az egyik sztrájkoló.

A munkavállalók arra panaszkodnak, hogy a cég nem akarja emelni az alapfizetéseket, fizetni a készenléti díjat, és nem engedi, hogy üzemi tanács alakuljon. A pilóták sztrájkja budapesti járatokat is érintett. Ferihegyről nem indult gép Berlinbe, Nürnbergbe, illetve Brüsszelbe se.

„A Ryanir személyzet ma sztrájkja miatt három járatot kellett törölni, a kora reggeli Berlini járatot illetve egy Nürnbergi járatot , ami Németországot illeti, ez mindkét járat reggeli , illetve a délelőtti órákban ment volna és van egy késő esti járatunk, amely Belgiumból érkezett volna , tehát Brüsszeltől délre, ezeket a járatokat a Ryanair kénytelen volt törölni, tehát ezek Budapestre szálltak volna, illetve vissza. Tehát itt járat párok törléséről van szó” – mondta a Hír TV-nek a Budapest Airport kommunikációs vezetője, Hardy Mihály.

A sztrájk miatt a Ryanair 2400 pénteki járatból több mint 400-at töröltek. Ennek ellenére a Ryanair vezetése többször jelezte, hogy a sztrájkok ellenére sem kíván változtatni üzletpolitikáján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!