2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Tánc receptre: salsafitnesz a stressz ellen

2016. május 31., kedd 07:00

Lehet táncos mozgással oldani a feszültséget és megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket? Erre kerestük a választ.

Helytállás a tanulásban, a munkahelyen, a családban. Kihívások, túlterheltség, aggódás, szorongás, határidők, elintéznivalók. A stressz korunk népbetegsége. A folyamatos rohanás és megfelelési vágy komoly feszültséget generál bennünk, amely számos betegség táptalaja lehet, ha nem foglalkozunk vele.

Meg lehet tanulni könnyedén kezelni a stresszes helyzeteket? Lehet táncos mozgással oldani a feszültséget és megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket? Az Életvonalban ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

A salsaaerobic vagy salsafitnesz nem titkolt célja a stresszkezelés. Az, hogy a táncosok legalább egy rövid időre kiszakadjanak a megszokott munkamenetből, és levezessék a hét során felgyülemlett feszültséget.

Dr. Nagy Ágnes orvos, stresszterapeuta, a nemzetközi Mozgásgyógyszer program magyar koordinátora receptre írja a mozgást, elsősorban a táncot, amely segít a test és a lélek együttes felfedezésében, és amely megmutatja, hol vagyunk nyitottak és hol zárkózunk el. A tánc közbeni mosolynak, lüktetésnek terápiás hatása van. Nevetés közben megváltozik a szervezet belső kémiája is.

De hogy pontosan mi a táncterápia kulcsa? Kinek ajánlott és milyen testi-lelki hatása lehet a táncnak? Nézzék meg riportunkat, amelyben önök is bepillantást nyerhetnek a salsafitnesz világába...

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!