2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

A moszkvai fogoly - Bethlen István

Következik:

Vezércikk 04:00

Újabb támadások várhatók

2016. június 29., szerda 10:37, frissítve: szerda 13:17

További támadások várhatók Törökországban, mert az Iszlám Állam nevű terrorszervezet bejelentette, hogy szándékosan turisztikai célpontoknál fognak robbantani.

További támadások várhatók Törökországban, mert az Iszlám Állam nevű terrorszervezet bejelentette, hogy szándékosan turisztikai célpontoknál fognak robbantani. A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint szinte biztos, hogy a támadást nem a kurdok, hanem az iszlamisták követték el.

„Ez inkább egyértelműbben az IÁ kézjegyét viseli, és beleillik abba a sémába, amibe például a brüsszeli merénylet is, hogy taxival érkeztek, először elkezdtek lőni a közelben állókra, aztán megpróbáltak behatolni a repülőtér belsejébe, ahol a csomagfelvétel és az útlevélellenőrzés volt, hogy felrobbantsák magukat a tömegben. Tehát ez inkább az IÁ kézjegye, mert a kurdok nem civil, hanem katonai, rendőri célpontokat támadtak az elmúlt években. Az IÁ már a télen is bejelentette – talán épp az elmúlt reptéri robbantásnál, amikor egy takarítónő halt meg a reptéri személyzetből, – hogy számítsanak arra a törökök, mivel beszálltak az IÁ elleni koalícióba, hogy kifejezetten turisztikai célpontokat fognak támadni a nyáron, és most megkezdődött az iskolai szünet az EU nagy részén, és van félnivaló, nem lehetünk abban biztosak, hogy a török riviérán nem fog hasonló bekövetkezni, vagy kisebb reptereken, ahol a turisták chartergépei érkeznek. Az a baj, hogy itt titkosszolgálati munkára van szükség. Nagyon sok török állampolgár is van, akiket fanatizált az IÁ, akik kint voltak Irakban vagy Szíriában kiképzésen, tehát elképzelhető, hogy helyi erőket toboroznak további terrortámadásokhoz” – fogalmazott Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!