2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 03:00

Több éjjel-nappali bezárni kényszerül 22 órakor

,

2015. március 16., hétfő 15:25, frissítve: hétfő 18:25

Több éjjel-nappali bolt is bezárásra kényszerül este 10 órától a vasárnap hatályba lépett új törvényi szabályozás miatt. A Hír TV-nek nyilatkozó szakember szerint a nyitvatartási idő csökkenése létszámleépítésekre kényszeríti a tulajdonosokat.

Mostantól csak azok az üzletek lehetnek nyitva éjszaka, amelyek 200 négyzetméternél kisebbek és a tulajdonos áll be a pult mögé. A vasárnapi zárva tartást is szabályozó törvény március 15-étől hatályos, így mostantól nem nyithatnak ki vasárnaponként a nagyobb üzletek, a kisebbek is csak akkor, ha a tulajdonos vagy családtagja áll be dolgozni. A plázákban is zárva maradnak a boltok, csak az éttermek és a mozik lehetnek nyitva. A vasárnapi zárva tartásról szóló törvény egyébként úgy lépett életbe, hogy még mindig tisztázatlan a szabályozás számos részlete, ráadásul a parlament a Fidesz tervei szerint a héten döntene több szigorításról is.

„Nálunk, a mi esetünkben két bolt fog bezárni a közeljövőben a törvény hatására, és emiatt lesznek létszámleépítések is. Illetve amennyiben a törvény így marad – azoknak az üzleteknek, amelyek eddig éjjel-nappal nyitva tudtak lenni, hétfőtől szombatig, 22 óra után –, és nem lesz változás, abban az esetben ezeknek az üzleteknek kiesik egy műszak, így szintén várható lesz létszámleépítés” – nyilatkozta az Éjjel-Nappali Üzletek Érdekvédelmi Szervezetének vezetője. „Folyamatban van egy egyeztetés a holnapi nap folyamán az NGM-mel, ahol szeretnénk segítséget kérni a kormánytól, az álláspontunkat el fogjuk mondani, megoldási javaslatokat is fogunk tenni, hogy a mi esetünkben hogyan lehetne ezeket a 200 négyzetméternél alacsonyabb üzemi térrel rendelkező üzleteket megmenteni. Tudok más olyan vállalkozóról is, aki szintén be kell, hogy zárjon üzleteket, és munkahelyeket kell, hogy megszüntessen” – tette hozzá Papp András.

 

A nyitva tartással szabálytalankodó boltokat akár egy évre is becsukathatja a Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!