2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Személyes adatokkal élhetett vissza a paralimpiai bizottság elnöke

2015. május 26., kedd 09:48, frissítve: kedd 11:22

Személyes adatokkal élhetett vissza magánlevelek nyilvánosságra hozásával a paralimpiai bizottság elnöke. Az érintettek jogi lépéseket tesznek.

Személyes adatokkal élhetett vissza magánlevelek nyilvánosságra hozásával a paralimpiai bizottság elnöke – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezért a Gömöri Zsolt által megvádolt sportolók és szakemberek jogi lépéseket tesznek.

A Magyar Paralimpiai Bizottság végtörlesztési botrányba keveredett vezetője korábban azt állította: egyesek hazug, lejárató kampányt folytatnak ellene és a bizottság vezetése ellen. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a napilapnak azt mondta, hogyha érkezik beadvány az ügyben, akkor megvizsgálják, hogy hatósági vagy vizsgálati eljárást indítsanak-e. Péterfalvi Attila hozzátette: a magánlevelek közzététele akkor lenne jogszerű, ha ahhoz minden érintett hozzájárul.

A múlt héten derült ki, hogy a paralimpiai bizottság elnöksége 2012-ben Deutsch Tamásnak, a szervezet alelnökének javaslatára ítélt meg Gömöri Zsoltnak vissza nem térítendő támogatást devizahitelének végtörlesztésére. Ezután több paralimpikon és paralimpiai bajnok névtelen levélben követelte a testület vezetőjének lemondását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!