2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:50

Szél: Nem tudnak kibújni a képviselők, ha ma megszavazzák

2017. január 16., hétfő 10:20, frissítve: hétfő 13:52

Nem tudnának a tételes vagyonosodási vizsgálat alól kibújni a jövőben a képviselők, ha a mai ötpárti egyeztetésen megszavazzák az LMP erről szóló javaslatát.

Szél Bernadett a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, egyes esetekben nemcsak a képviselőt, hanem ha szükséges, a családjának a vagyonát is megvizsgálnák. A párt újraválasztott társelnöke szerint eljárt az idő a jelenlegi, politikai korrupciót támogató vagyonvizsgálati rendszer felett.

„Teljes bohózat, teljes szappanopera lett a képviselők vagyonbevallásából. Mi mindenkinek megvizsgálnánk a vagyonát, aki közpénzek közelében garázdálkodik, innentől kezdve nagyon komoly felelősséggel játszana az, aki nem mondja meg, hogy van egy szőlőhegye vagy egy pluszlakása, mi kötelező vagyonosodási vizsgálatot vezetnénk be. Az Állami Számvevőszéket bíznánk meg a feladattal, amely tételesen elszámolna azzal, hogy mennyi pénze van valakinek, és miket vásárolt belőle. Érdekesség, és ezt szeretném hangsúlyozni, hogyha valaki azt mondja, családi összefogással tudott egy feszített tükrű úszómedencére szert tenni, akkor megnéznénk, hogy annak az édesapának, édesanyának van-e olyan vagyoni helyzete, hogy ilyen gáláns ajándékot tudjon venni esetleg a miniszter fiának” – fejtette ki Szél Bernadett.

Tekintse meg a teljes interjút:


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!