2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Révfülöpön továbbra is nyitva vannak vasárnap

2015. július 12., vasárnap 18:50, frissítve: hétfő 08:31

Ma már zárva tartott az a Balatonfenyvesi bolt, amelyik a héten adta vissza piacnyitási engedélyét. Révfülöpön viszont ma is kinyitott két piaccá nyilvánított ABC. A boltok csak a kiskapu miatt lehetnek nyitva, alkalmazottak dolgoznak a pultok mögött. Az egyik üzlet vezetője ráadásul dolgozókat is keres azonnali kezdéssel.

„A piac nem bolt, a bolt nem piac, és ezt be kell tartani.” – Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ki: minden cégnek be kell tartania a vasárnapi boltzárra vonatkozó szabályokat. Több üzlet ugyanis piaccá minősítette magát a helyi jegyzővel, hogy kinyithasson a hét utolsó napján.

Az NGM nagyon jól teszi, hogy szigorúan fellép a CBA-val szemben adott esetben és az érintett bolttal szemben is, mert ez nyilvánvalóan a joggal való visszaélés, szó nincs arról, hogy ezek valóban piacok lennének. Kár, hogy az érintett tulajdonosok és a CBA-hálózatban lévők hülyének nézik a kormányt. Ez nagy hiba” – tette hozzá a kancelláriaminiszter.

A balatonfenyvesi CBA tulajdonosa komolyan vette a kancelláriaminiszter szavait. Vasárnap már nem nyitottak ki, az üzletvezető még a piacnyitási engedélyét is visszaadta. A bolt ellen a gazdaságszabályozási államtitkár kezdeményezett hatósági vizsgálatot, de az üzemeltető nem várta meg, amíg a kormányhivatal záratja be. Bár még felirat is hirdette, hogy itt piac működik, az üzletházban csak egy néni árulta a málnáját a bolt mellett.

„Itt van ez a könyves, meg itt van ez a kis kürtőskalácsos, és ezért vagyunk piac. Nem azért, mert egy emberke odamegy málnát árulni egy bolt elé, mint Fenyvesen. Náluk azért egy kicsit nagyobb…”

Egy révfülöpi boltnál már ezt nevezik piacnak: az ABC előtt egy kürtőskalácsos és egy könyvárus áll. Vasárnap is nyitva vannak. A boltban akkora a forgalom, hogy még plusz munkaerőre is szükségük lenne, tudtuk meg az egyik munkatárstól:

– Kerestek-e embert esetleg felvételre?
– Igen, van.
– Mit kerestek és mikorra?
– Bármikor. Akár azonnali belépéssel, akár pénztáros, akár pultba. Vasárnapot meg most nagyon megfizetik, odapakolnak neki.

Egy másik üzletben, szintén Révfülöpön fél egykor zártak vasárnap, pedig a szabályok szerint ez a bolt se nyithatott volna ki: a családtagok helyett alkalmazottak állnak a pultban. Itt még piacot sem találtunk a bolt mellett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!