2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Pad Ferencet indítják a szocialisták

2015. február 12., csütörtök 11:52, frissítve: csütörtök 19:01

Pad Ferenc ajkai önkormányzati képviselőt, szakszervezeti vezetőt indítja az MSZP a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választáson. A távirati iroda szerint a szocialisták országos elnöksége a jövő héten tárgyal a kérdésről. Az LMP szerint az MSZP-nek csak saját érdekei számítanak, nem célja a kétharmad megdöntése.

Az MTI úgy tudja, az MSZP jelezte a többi baloldali ellenzéki pártnak, kit indít Tapolcán, de választ nem kapott még arra, hogy támogatják-e jelöltjüket. Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell voksolást tartani, mert a térség megválasztott fideszes képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Az MSZP-nek csak saját érdekei számítanak, nem célja a kétharmad megdöntése – így reagált az LMP arra, hogy a szocialista párt bejelentette, önállóan indít jelöltet az április 12-i időközi országgyűlési választáson Tapolcán. A Lehet Más a Politika múlt héten arra biztatta az ellenzéki pártokat, indítsanak egy közös, pártkötődéstől mentes, civil jelöltet. Szél Bernadett szerint csak így lehetne valódi esélye az ellenzéknek a kormánypárti jelölttel szemben.

„Ez azt jelenti, hogy az MSZP már másodszorra tesz tanúbizonyságot amellett, hogy ők igazából nem akarják lebontani a kétharmadot, hiszen egy olyan választási logikát utasítanak vissza, ami Tapolcán a legnagyobb esélyt biztosítaná az ellenzék számára arra, hogy a kétharmadot megbontsa” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!