2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kiss feldúltan távozott az ülésről, kitüntetései maradnak

2016. április 7., csütörtök 16:11, frissítve: csütörtök 11:07

Nem vonja vissza a kormány Kiss László állami kitüntetéseit. Csütörtökön feldúltan, autóba ülve távozott Kiss László a Százhalombattán tartott rendkívüli ülésről csütörtökön, miután összeszólalkozott az egyik média munkatársával.

Lázár János azt mondta, mielőtt felterjesztenek valakit kitüntetésre, lekérik az adatait a bűnügyi nyilvántartóból, de a mesteredző neve nem szerepelt az aktákban. A kancelláriaminiszter kiemelte: a mesteredző súlyos hibát követett el, amiért korábban megkapta büntetését. „Kiss László nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, ami azt jelenti, hogy Kiss László mentesült a korábban általa elkövetett bűncselekmény jogkövetkezménye alól. Így jogi értelemben emiatt a kitüntetés javaslatát nem lehetett visszautasítani” – közölte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hibáztak, akik a hatvanas években, szabadulása után dolgozni hagyták Kiss Lászlót – mondta az úszószövetség elnöke az ATV-ben. Gyárfás Tamás ugyanakkor hozzátette: furcsa lenne, ha most vonnák felelősségre a szövetségi kapitányt azért, mert a hatvanas években börtönben ült nemi erőszak miatt. A sportvezető a műsorban azt is mondta: úgy tudja, hogy Kiss Lászlóék áldozata „könnyen kapható volt, és úgy állította be, hogy megerőszakolták”.

Feldúltan távozott

Feldúltan, autóba ülve távozott Kiss László a Százhalombattán – Kiss ott alpolgármester – tartott rendkívüli ülésről csütörtökön, miután összeszólalkozott az egyik média munkatársával. Így lényegében a jövőjéről szóló testületi ülés kezdete előtt távozott a tréner. Kiss László a város vezetői elől is eltitkolta a nemi erőszakot, ahogy a magyar nyilvánosság elől is.

Az ügy
Nemi erőszak ügye ellenére is kiáll Kiss László mellett az úszószövetség. A szövetségi kapitány a hatvanas években ült börtönben, de három helyett egy év után kiszabadulhatott. Bővebben >>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!