2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:00

Nagypéntek az ember csődje

2017. április 14., péntek 14:43, frissítve: péntek 15:58

„Nagypéntek arra tanít, hogy az emberi élet nem a halállal végződik” – nyilatkozta nagypénteken Erdő Péter bíboros.

Az esztergom-budapesti érsek az állami televíziónak adott interjújában kiemelte: Jézus kereszthalála azért nagy esemény, mert a feltámadás követi. Hozzátette: az ember gyenge ahhoz, hogy egymaga megoldja problémáit – be kell látnia, hogy megváltásra szorul.

Nagypéntek nem az isteni szeretet kudarca, hanem az ember csődje. Erről beszélt délelőtti prédikációjában Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

„Ahol tehát akaratról van szó, ott végső dolgokról van szó. Krisztus, mint igaz ember megharcolta helyettünk és a nevünkben is ezt a nagy harcot. Elfogadni Isten üdvakaratát. Pilátus csak a maga kis hatalmát akarta demonstrálni. Jézus Isten szeretetének igazságát nyilatkoztatja ki nekünk. Azért kellett ennek így lennie, hogy tökéletes engesztelés jöhessen létre. Hogy kiszakadhassunk a hibáztatás, a kárhoztatás, a bűnbakképzés örült spiráljából. Hogy kiléphessünk végre a halálösztön révületébe süllyedő világból. Hogy megbéküljünk Istennel” – emelte ki Bogárdi Szabó István.

A nagypénteki Istentiszteletre rengetegen voltak kíváncsiak a Budahegyvidéki Református Egyházközségben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!