2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Messi bejelentette, visszavonul

,

2016. június 27., hétfő 10:22, frissítve: kedd 15:56

Visszavonul a válogatottságtól Lionel Messi. Az argentinok ötszörös aranylabdása a Chile ellen elvesztett Copa América-döntő után jelentette be, hogy nem húzza fel többé hazája mezét.

Lionel Messi kihagyta csapata első büntetőjét a Copa América döntőjének tizenegyespárbajában, amelyet végül Chile nyert meg 4–2-re gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után. A világklasszis a meccs után bejelentette: visszavonul a válogatottól. „Nem hiszem, hogy folytatom a szereplést a nemzeti csapatban. Ennyi volt, az a döntésem. Keményen harcoltam, mindent megtettem, mindent megtettünk, hogy nyerjünk, de az igazság az, hogy ebben ennyi volt” – nyilatkozta.

Lapértesülések szerint további hat argentin kulcsjátékos is lemondja a válogatottságot vagy fontolgatja a lépést. Úgy vélik ugyanis, most az a legjobb, ha új futballistáknak engedik át a terepet. Az ötszörös aranylabdás Messi mindössze 29 évesen döntött úgy, hogy nem szerepel többé hazája válogatottjában.

A Barcelona sztárja 2005-ben, éppen Magyarország ellen mutatkozott be az argentin nemzeti csapatban. A Barcelonával nyolc spanyol bajnoki és négy bajnokokligája-győzelmet szerzett, Argentínával csak a 2008-as pekingi olimpiát sikerült megnyernie.

Az argentin nagyválogatottal négy nagy torna döntőjébe került be, és mind a négyet elveszítette: köztük a 2007-es, a 2015-ös és 2016-os Copa América-finálét, valamint a 2014-es vb-döntőt. Utóbbi három meccs közül egyet hosszabbításban, kettőt tizenegyesekkel buktak el az argentinok.

„Megint ugyanaz lett a vége, megint tizenegyesekkel kaptunk ki, sajnos megint ez történt. Nem így kellett volna lennie: három elveszített döntő egymás után” – nyilatkozta az idei Copa után a csapatkapitány.

Az argentin válogatott 1990 óta nyolc nagy torna döntője közül hetet elveszített. Utoljára 1993-ban végzett rangos nemzetközi tornán az első helyen, akkor a Copa Américát hódította el. A legtöbb dél-amerikai kontinensbajnokságot, szám szerint tizenötöt a szomszédos Uruguay nyerte, Argentína csak utána következik tizennégy címmel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!