2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Magyarország búcsúzik az Eb-től

2016. június 26., vasárnap 22:55, frissítve: hétfő 10:34

A magyar labdarúgó-válogatottnak is csomagolnia kell a franciaországi Európa-bajnokságon. Dzsudzsák Balázsékat négy góllal búcsúztatta a jóval magasabban jegyzett, a FIFA ranglistáján második belga csapat.

Az ellenfél már a 10. percben megszerezte a vezetést, az első félidő Király Gábor bravúrjainak köszönhetően maradt 1-0. A második játékrész első negyedórájában a magyarok magukra találtak, többször is veszélyeztették a belgák kapuját. De az ellenfél három perc alatt rúgott két gólt, majd a 91. percben beállította a 4-0-s végeredményt.

Utoljára az aranycsapat nyert meccset a kieséses szakaszban az 1954-es világbajnokságon, és a 62 éve tartó átok Toulouse-ban sem tört meg. A szövetségi kapitány gratulált a játékosoknak. Bernd Storck azt mondta, hogy a csapat boldoggá tette a magyarokat, visszaadta a labdarúgásba vetett hitüket. A tréner már a világbajnoki selejtezőkre összpontosít.

A vereség ellenére szólt a „Szép volt, fiúk!”, és felcsendült a magyar válogatott Eb-himnusza, „Az éjjel soha nem érhet véget” című dal a Margitszigeti Atlétikai Centrumban és a körúton is, amelyet ismét több ezer lelkes szurkoló lepett el – a hangulat egyáltalán nem olyan, mintha most estünk volna ki a kontinensviadalról – számoltak be a Hír TV helyszíni tudósítói 23 órakor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!