2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Kósa: Habony életveszélyes és fegyelmezetlen

2016. március 15., kedd 10:15, frissítve: szerda 10:21

Einstein és Habony Árpád között vont párhuzamot a Fidesz frakcióvezetője egy zártkörű beszélgetésen. Kósa Lajos szerint a sikeres és eredményes embereknél mindegy, hogy a hétköznapokban miként élnek. A politikusnak markáns véleménye van a választói elvárásokról is.

Habony Árpád egy fegyelmezetlen, különösen összerakott, sajátos fickó, akivel nem menne el két hétre nyaralni Horvátországba – így jellemezte a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok és a kormány tanácsadóját egy zártkörű beszélgetésen. Kósa Lajos szavait valaki rögzítette, majd a hangfelvétel eljutott a 444.hu internetes portálhoz.

„A kampánytanácsadókat senki nem mutogatja. Árpádnak az a hátránya, hogy mutogatja magát, ám ez nem von le semmit az ő értékéből. De az a legbiztosabb, és tényleg igaz, hogy a Habonyhoz semmi közünk nincsen, nem adunk neki egy fillért se, tanácsokat kérünk tőle. Nem szabad?” – tette fel a kérdést Kósa Lajos.

Habony Árpád urizáló életvitele nem csípi Kósa Lajos szemét. Mindenki abban a spanyol bárban üldögél, amelyikben akar – utalt a tanácsadó ibizai kiruccanására a magát liberális konzervatívnak valló frakcióvezető.

„A speciális meg az általános relativitáselmélet kitalálása között nem mindegy, hogy Einstein mivel töltötte az idejét? Horgászott, csajozott, ivott – mindegy, nem érdekel. De ez az én álláspontom, és főleg abban a sajátos jelenségben, amely a bulvár általánossá válását jelenti a mediatizált politika világában, a Habony így is életveszély, ha leszerződtetnénk, akkor nem megoldanánk, hanem kinyitnánk a problémát. Így azt tudom mondani, kérem, hogy Habony Árpád egy magánember. Ja, hogy ad tanácsokat nekünk?! Tényleg! Egyébként még százan vannak, tök magánemberek, akik szoktak tanácsokat adni nekünk” – mondta Kósa Lajos.

Kitért a választói elvárásra is, amelyet egyáltalán nem tart következetesnek. „A saját példámat mondom, ha én megjelenek egy Jaguar autóval a Parlament előtt, akkor én vagyok a magyar tobzódó yuppie, fékevesztett, hatalmi mámorban tébolygó konzervatív politikusok mintaképe. Amúgy az ára nyolcmillió forint. Ezzel szemben egy családi autóval járok, Mercedes Viano, az egy kisbusz, mert hatan vagyunk, nem férünk be más autóba. De annak az ára 15 millió forint, és még senki nem írt arról, hogy Kósa hatalmi mámorban tobzódva egy Mercedes kisbusszal jár” – mutatott rá Kósa Lajos.

A múlt héten Kósa Lajos szavai köszöntek vissza azokban a sablonválaszokban, amelyeket miniszterek adtak Habony Árpádról az egyik ellenzéki parlamenti képviselőnek. A tárcavezetők jobboldali meggyőződésű embernek nevezték Habonyt, aki ellentételezés nélkül mondja el magánvéleményét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!