2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Halálos vonatbaleset Bajorországban

,

2016. február 10., szerda 06:48, frissítve: szerda 09:55

Kedd reggel két szerelvény ütközött frontálisan Bajorországban. Az ütközés ereje miatt az egyik kocsi kisiklott, több pedig felborult. A vonatbaleset áldozatainak száma tízre nőtt.

Münchentől több mint negyven kilométerre, Bad Aibling üdülőfalunál történt az utóbbi évek egyik legsúlyosabb vonatbalesete Németországban. A Meridian vasúttársaság két szerelvénye egy kanyarban ütközött frontálisan. A vonatvezetők az erdős szakaszon feltehetőleg csak az utolsó pillanatban vették észre egymást, így lassítani sem volt idejük. „A vonatok valószínűleg nagy sebességgel haladtak. Ezen a helyen az óránkénti 100 kilométer a sebességhatár mindkét irányban” – mondta Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter.

A helyszínen több száz mentő órákig dolgozott a holttestek kiemelésén a roncsok közül, a sérülteket helikopterrel szállították kórházba. A szerelvényeken főleg munkába ingázó utasok voltak. „A sérültek, miután kiemeltük őket a szerelvényekből, sürgősségi ellátást kaptak. Ezután mentőhelikopterrel egy közeli benzinkúton kialakított gyűjtőpontra vittük őket, majd onnan mentőautóval a kórházba” – fogalmazott Jürgen Thalmeier rendőrségi szóvivő.

Magyar áldozatokról nem tud a külügyminisztérium. „Azért is utasítottam a főkonzulátusunkat arra, hogy nagyon szoros kapcsolatban legyen a helyi hatóságokkal, mert ez egy olyan terület, egy olyan útvonal, amelyet magyar állampolgárok gyakran szoktak használni. Nem akarok senkit megijeszteni, csak szeretném jelezni, hogy nem tudunk magyar érintettségről, nem is tudjuk kizárni, de folyamatosan kapcsolatban vagyunk a német hatóságokkal” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a szerelvények fekete dobozait már megtalálták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!