2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gyurcsányék igenjeivel lehet meg a kétharmad

2015. április 14., kedd 10:20, frissítve: kedd 15:43

A Gyurcsány-párt támogatásával fogadhatja ma el a parlament az Iszlám Állam elleni magyar katonai szerepvállalásról szóló kétharmados előterjesztést.

Ha a képviselők megszavazzák a kormány indítványát, 150 magyar katona teljesíthet szolgálatot Irakban. A külügyi bizottság fideszes elnöke hétfőn az iraki gazdasági kapcsolatokkal és a keresztényeket ért népirtással indokolta a magyar misszió szükségességét. A testület ülésén az LMP felelőtlennek nevezte a vállalást, az MSZP túlzottnak tartja azt, a Demokratikus Koalíció viszont közölte, hogy megszavazza.

Évi húszmilliárd forintba kerül a magyar szerepvállalás

Nem növeli érzékelhetően az érintett országok fegyverkezési kiadásait az Iszlám Állam elleni koalíciós katonai fellépés. Magyarországnak évi húszmilliárd forintjába fog kerülni a szerepvállalás a Hír Televízió által megkérdezett biztonságpolitikai szakértő szerint.

– Az Iszlám Állam ellen egy rendkívül széles koalíció lép föl, ez azt jelenti, hogy felfegyverezzük az iraki hadsereget, felfegyverezzük a kurdokat, élőerőt küldünk oda, Magyarország Erbílbe küld őrző-védő alakulatokat. Ez azt mutatja, hogy a világnak ez a része egy háborús konfliktusban él, és azt mutatja, hogy akik ide mennek, azoknak ez pénzbe kerül, ez Magyarország esetében mintegy évi húszmilliárd forint – véli Nógrádi György.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!