2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Egy nap alatt több mint 1200 illegális bevándorlót fogtak el

2015. február 7., szombat 17:20, frissítve: vasárnap 10:18

A Csongrád megyei határőrök egyetlen nap alatt több mint 1200 illegális bevándorlót fogtak el Ásotthalom közelében. A migránsok nagy része koszovói, de volt köztük szír, pakisztáni és afgán állampolgár is. Ma délben Budapesten, a Keleti pályaudvaron tartóztattak fel több mint 130 koszovói menekültet, akik érvényes úti okmányok nélkül akartak vonattal Bécsbe eljutni. A magyar bevándorlási hivatal valamennyiüket a kijelölt menekülttáborokba szállíttatta.

Koszovói fiatalokat igazoltattak szombat délben a rendőrök a Keleti pályaudvaron. Valamennyien a Bécs felé tartó vonatra akartak felszállni. A készenléti rendőrök végül összesen 133 menekültet tartóztattak fel, köztük sok kisgyermekes családot, mivel nem voltak megfelelő okmányaik. Többségük valamelyik magyarországi menekülttáborból indult el reggel, és Nyugat-Európába tartott. „Úgy tartanak fogva minket, mint az állatokat. Nem vagyunk állatok, emberek vagyunk, nekünk is van szívünk” – mondta egy koszovói emigráns, aki szintén Nyugaton akart új életet kezdeni.

Egy 21 éves fiú azt mesélte, hogy hazájában, Szíriában háború van, a házukat lebombázták, az édesanyja és a húga is meghalt. Magyarországon már beadta menekültkérelmét, most illegálisan ment volna Németországba. Az utolsó pénzén vett vonatjegyet a bécsi járatra. „Már nem maradt semmim, csak a ruhám, ami rajtam van, pénzem sincs” – fogalmazott elkeseredve.

A rendőrök végül délután mindenkit visszavittek abba a táborba, ahol menekültstátust kértek, amikor beléptek az országba. A szabályok szerint amíg a menekültügyi eljárás tart, jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, de más uniós tagállamba nem utazhatnak tovább.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!