2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Dagály: részleges nyitva tartást akart a PM

2015. július 23., csütörtök 21:14, frissítve: péntek 08:30

Aláírásgyűjtést indult a Dagály fürdőért. A Párbeszéd Magyarországért részleges nyitva tartást és a 2017-es vizes világbajnokság utáni alacsony jegyárakért kampányol. A nyilvánosságra hozott hatástanulmányok rizikósnak tartják a beruházást.

A 2017-es vizes világbajnokság megrendezését márciusban jelentette be a miniszterelnök. Az egyik tervezett helyszínen, a fővárosi Dagály fürdőben azóta már kivágták a fákat, a kivitelező Garancsi István cége bruttó ötvenmilliárdos beruházásból 12 ezer nézőt befogadó uszodakomplexum épít a Népfürdő utcában.

A Párbeszéd Magyarországért párt az interneten indított mozgalmat, azt szeretnék, hogy az építkezések alatt se zárják be teljesen a fürdőt, és garanciát kérnek arra is, hogy a vb után a mostanihoz hasonló jegyárak maradnak. „Biztos, hogy megéri Orbán szotyipartnerének, aki ebből az ötvenmilliárdból bizniszből, hogyha csak az átlagos számokat nézzük, valószínűleg tízmilliárdot profitál, de azt szeretnénk, hogyha minden magyarnak, minden budapestinek, és minden tizenharmadik kerületinek is ez olyan beruházás lenne, amelyet jó szívvel tud támogatni” – jelentette ki Tordai Bence, a PM szóvivője.

A héten a Népszabadságban kiszivárogtatott olimpiai hatástanulmány szerint túl sok a kockázati tényező a Népfürdő utcai beruházással kapcsolatban, rövid az idő, és az egyedi tetőszerkezetet kialakításában sincs magyar cégnek gyakorlata. Hasonló problémák merülnek fel a Kvassay-zsiliphez tervezett hatvanezres olimpiai főstadionnál is, az Etele térre álmodott tizenötezres ideiglenes csarnok felhúzása is egyedi épületszerkezetet igényel.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, Gémesi György a Hír TV-nek elismerte: az olimpia pályázat megnyerésére alig van esély, a legnagyobb problémának viszont azt tartja, hogy az utánpótlás-nevelés helyett stadionokra költötte a pénzt a kormány.

– Nagyon-nagyon sok pénz költöttünk a labdarúgás létesítményeinek fejlesztésére.
– És honnan vették el ez a pénzt? Tehát mire kellett volna inkább költeni ön szerint?
– Pénzt?
– Igen.
– Sportban?
– Igen.
– Utánpótlásedző, ez a leglényegesebb, anélkül nincs sport. Először az edzőképzést kell megcsinálni, edzőket hazahozni.

Az olimpiarendezés nettó 774 milliárddal terhelné meg a büdzsét, Budapest mellett Boston és Párizs is pályázik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!