2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Büntetlen előéletű, magyar állampolgár a robbantó

2016. október 20., csütörtök 12:12, frissítve: szombat 15:41

Hivatalosan is megerősítette a Központi Nyomozó Főügyészség és a TEK, hogy a Teréz körúti robbantót fogták el tegnap.

Ugyan a települések nevét nem közölték, de a tájékoztatásból kikövetkeztethető, hogy a férfit Keszthelyen, a strand közelében lévő sétányon, egy piros autóban fogták el, a közeli Karmacson, feltehetően otthonában pedig már délutántól házkutatást tartottak a terrorelhárítók.

Fotó: MTI

A férfi magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű, a nyomozás adatai alapján egyedül robbantott, amellyel két járőrt életveszélyesen megsebesített.

Fotó: MTI

„16 óra 9 perckor Keszthelyen tudtuk elfogni a feltételezett elkövetőt, Keszthely Csík Ferenc sétányon várakozott a gépkocsijával, egy olyan helyen, amely a forgalomtól kissé elzárt terület volt, itt történt meg a célszemélynek az elfogása. Az elfogás után orvosi vizsgálat következett, itt semmilyen sérülése, sem panasza nem volt. Az elkövetőnek, gépkocsijának a tűzszerész átvizsgálása után, egy másik településen pedig egy épületnek az átvizsgálása történt meg, amely dupla műveletben zajlott, egy kiterjedt tűzszerészművelet, utána – a helyszín biztosítása után – behatoltak a házba, ahol más célszemélyt nem találtak” – számolt be a részletekről Hajdu János, a TEK főigazgatója a sajtótájékoztatón.

„Semmilyen előzménye nincs a részéről, hogy ő egy ilyen cselekmény elkövetésére képes. Róla ennyit lehet most elmondani, nagyon kezdeti szakaszban van az ő eljárás alá vonása, nyilván ez változhat, nem tudjuk előre, változhat, hogy tesz-e vallomást, nyilván akkor többet megtudunk” – ezt pedig Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyész mondta el ugyanitt.

A teljes sajtótájékoztató:

A főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A nyomozás még tart, erre hivatkozva nem árultak el további részleteket. Nem nyilvános a nyomozás és a bizonyítékok sem. A 10 millió forintos nyomravezetői díjat nem kell kifizetni, mert a rendőrség klasszikus eljárással akadt az elkövető nyomára.

• Megvan a Teréz körúti robbantó

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!