2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

A kormány bosszúja? – módosították a reklámadót

2015. május 27., szerda 14:22, frissítve: szerda 21:06

Módosították a reklámadót. A kormány azután kezdett finomítani a jogszabályon, hogy kiderült: az unió két szervezete is vizsgálja a törvényjavaslatot.

A módosítás értelmében százmillió forint bevételig nem kell fizetni a terhet, efelett viszont 5,3 százalék lesz a reklámadó mértéke.

A kormányt kritizáló médiumok ellen kitalált bosszúnak nevezte a reklámadót az MSZP vezérszónoka a reklámadó vitájában. Bárándy Gergely emlékeztetett, hogy kezdetben még csak az RTL Klubot érintette volna rendkívüli mértékben az intézkedés, de az uniós aggályok miatt eltörölték a legmagasabb kulcsot. A szocialista politikus szerint ilyen előzmények után a kormánynak vissza kellene lépnie a reklámadó bevezetésétől.

„Ezt a törvényt nem tudjuk támogatni, ezt a törvényt kár farigcsálni, ehhez a törvényhez kár módosító javaslatokat benyújtani (...). Ahelyett, hogy a kormány tisztességgel belátná, hogy amit csinált, az tarthatatlan és elfogadhatatlan, és letenne erről az egészről” – fogalmazott a szocialista politikus.

Tállai nem lát ellenreakciókat

Még a reklámadó megszavazása előtt Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára úgy fogalmazott: az ellenzéknek nem a javaslattal, hanem az azt beterjesztő kormánnyal van problémája.

„Nem nagyon látok ellenreakciókat, tehát összességében megállapíthatjuk, hogy a magyar parlamentben lévő pártok megbarátkoztak a reklámadó gondolatával, tervével, és mindannyian támogatják azt” – fogalmazott.

Schiffer: A kis- és középvállalkozásokat is tönkreteheti

Az LMP szerint nemcsak elfogadhatatlan, de a kis- és középvállalkozásokat is tönkreteheti a reklámadó módosítása. Schiffer András, a párt társelnöke szerint az intézkedés pusztán egy-két tévécsatorna megregulázása miatt született.

„Ez nem reklámadó, ez médiaadó. Az pedig, hogy az adómentes értékhatárt leszállítják 100 millió forintra, az egyetlenegy dologra jó, hogy a hazai kkv-kat a médiapiacon is agyonverjék. Tehát ehhez semmilyen módon asszisztálni nem fogunk, ugyanakkor az is világos, hogy az egy évvel ezelőtt megalkotott jogszabály pedig tökéletesen tarthatatlan volt. Nem pusztán az uniós kifogások miatt, hanem lehetett látni, hogy az pusztán 1-2 televíziós csatorna megregulázását szolgálta” – fejtette ki Schiffer.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!