2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tóbiás: Ezt halálosan komolyan mondtam

2016. június 25., szombat 15:19, frissítve: hétfő 12:55

Hamarosan eldől, ki vezeti a 2018-as választásra a szocialistákat. Ma tartja tisztújító kongresszusát az MSZP, ahol új pártelnököt is választanak.

A posztot jelenleg betöltő Tóbiás Józsefen kívül hárman szállnak versenybe. A Magyar Nemzet azt írja: még mindig nem lehet sejteni, kik lesznek a befutók, a legvalószínűbbnek azonban Molnár Gyula volt újbudai polgármester győzelmét tartják, mert a küldöttek többségét adó körzetekben jelentős a támogatottsága. A lap forrásai szerint azonban ennek ellenére előfordulhat, hogy az országgyűlési képviselő Harangozó Tamást, vagy a brüsszeli kiküldetésen levő Szanyi Tibort választják meg elnöküknek a szocialisták.

A pártelnök azt mondta a Hír TV-nek: újrázása esetén elsősorban társadalmi összefogást szorgalmazná a 2018-as választásra.

– Nagyon jó együttműködést tudok elképzelni az ellenzéki oldalon, például a magyar szocialista párt összefog a társadalommal, a változást akarókkal.
– Komolyan, más párttal?
– Most azt hiszi, hogy vicceltem? Ezt halálosan komolyan mondtam.
– Más párt szóba sem jöhet?
– Minden párt, aki helyben képes a változásnak alkotóeleme lenni, annak ott a helye, de elsősorban a változást akaró tömeggel akarunk együttműködni.

Gyurcsány Ferenc elkerülhetetlennek tartja a baloldali pártok összefogását a kormányváltáshoz. A DK elnöke a Hír Tévének azt mondta: mindegy, hogy ki lesz a szocialista párt elnöke vagy a választmány vezetője, a bizonytalan választókat csak az MSZP és a DK együttműködésével lehet megszólítani. Az ellenzéki politikus szerint a két párt közötti bizalomépítés ősszel kezdődhet.

„A pát belső életében lehet, hogy nem mindegy, hogy ki az elnök. Engem ebből az egész történetből egyetlenegy ügy érdekel: hogy együtt tudunk-e működni? Viszont meg erről azt gondolom, hogy mint mondtam, nem az a kérdés, hogy akarunk-e vagy sem. Pokoli erősek az érdekek és a kényszerek. Aki meg nem akar együttműködni, azt meg megbüntetik úgy, mint Dunaújvárosban” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

Flashmob

Villámcsődülettel üzentek pécsi civilek az MSZP kongresszusának a párt városi irodája előtt. Szerintük a Fidesz rendszerét kettős választással lehet megdönteni 2018-ban. Ennek lényege, hogy az ellenzéki pártok és civilek minden körzetben egyezzenek meg egy jelöltben. Győzelem esetén a megválasztott képviselők döntsék le a rendszer antidemokratikus pilléreit, majd új, arányos választást írjanak ki. A civilek postagalambbal üzentek a szocialistáknak, pingponglabdákat szórtak szét, egy automatából pedig képletesen tiszta vizet öntöttek a pohárba. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!