2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

Újra és újra csaláson kapják a baloldalt

2014. január 20., hétfő 15:11, frissítve: kedd 18:36

Szavazókat fuvarozott az MSZP helyi elnöke a vasárnapi nagykátai időközi önkormányzati választáson, ahol a baloldal közös jelöltet állított. A helyi választási bizottság megállapította a kampánycsendsértést, a Jobbik feljelentést tett.

A testület megállapította, hogy az MSZP helyi elnöke valóban megsértette a kampánycsendet, amikor szavazókat szállított autójával. A 13 ezer lakosú, Pest megyei városban az egyik képviselő halála miatt írtak ki időközi választást. A hét induló közül négyen függetlenek voltak, a baloldal közös jelöltet állított. A nyertes az egyik független jelölt lett.

„A Jobbik delegáltja észlelte, hogy egy Ford Mondeo típusú személygépkocsi többször fordul a szavazókörök előtt, és abból többször szavazók szállnak ki, majd be – mondta a Jobbik országgyűlési képviselője. – Emiatt értesítette a Nagykátai Rendőrkapitányságot, és a rendőrség intézkedett is. Nem tudjuk, hogy jelenleg hol tart az ügy, hiszen a rendőrség nem ad ki erről semmilyen információt. De meggyőződtünk róla, és informátoraink szerint is ez a Ford Mondeo Oldal István tulajdonában van, aki a nagykátai MSZP-szervezetnek az elnöke” – tette hozzá Csanádi Gábor Ferenc.

A helyi választási bizottság részben helyt is adott a Jobbik kifogásának – mondta Nagykáta jegyzője a Hír TV-nek. A szavazók szervezett szállítását tanúk erősítették meg. „A választási bizottság megtárgyalta a benyújtott kifogást. A kifogás két részből állt, a kifogásnak részben adott helyt. A jogszabálysértést megállapította a választási eljárási törvény 41-es paragrafusának megsértése miatt, de mivel este fél nyolckor érkezett be a kifogás, tanút kellett meghallgatni, ami majdnem egy óra hosszát tartott, és ezt követően döntést hoztak, akkorra a szavazásnak vége lett, tehát már a további bűncselekménytől eltiltásnak szankció eltiltása már okafogyottá vált. A kifogás második részében a bejelentést a választási bizottság bizonyítottság hiányában elutasította” – tájékoztatott Karsainé Magyar Ildikó jegyző.

A nagykátai választási bizottság szocialista tagja, Simon Tamás nem kommentálta az ügyet a Hír TV-nek.

Megdöbbentő

A Fidesz szóvivője megdöbbentőnek nevezte, hogy újabb választási csalás gyanúja merült fel a baloldalon. Zsigó Róbert azt mondta: a Gyurcsány-koalíció már bizonyította, alkalmatlan a munkahelyteremtésre.

Zsigó Róbert szerint a Gyurcsány-koalíció a foglalkoztatás területén is elvitatja a magyarok teljesítményét, és meghamisítja a tényeket, csakúgy mint 2010 előtt. A kormánypárti politikus emlékeztetett rá, nemcsak hogy kevesebben dolgoztak, de a munkavállalók terhei is egyre nőttek a 2010 előtti nyolc év alatt, a fizetés nagy részét pedig elvitte az adó. Zsigó Róbert elmondta, hogy ezzel szemben ma 22 éves csúcson van a foglalkoztatottság, négymilliónál is többen dolgoznak Magyarországon, a munkanélküliségi ráta pedig tavaly az európai átlag alá csökkent. Hozzátette, hogy mindeközben a munkavállalók terhei csökkennek, és béremelési program indult a közszférában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!