2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

Tukacs sajnálja, hogy erre nem figyeltek jobban

2014. április 14., hétfő 11:31, frissítve: hétfő 17:51

Az MSZP elnöke után újabb szocialista politikus ismerte el, hogy hiba volt elhanyagolni a közbiztonság kérdését. A rendpártiság azonban az uniós választási kampányban sem lesz jelszó a pártban.

Tukacs István szerint a közbiztonság kérdésének elhanyagolása volt az egyik oka annak, hogy a baloldal vereséget szenvedett a kistelepüléseken a kormánypártoktól, és sok helyen a Jobbiktól is. A szabolcsi országgyűlési képviselő minderről a Hír TV Versus című műsorában beszélt.

„Hogy valakinek biztonságban legyenek a javai, az élete, az életkörülményei, erre mi nem sok figyelmet fordítottunk. Kiderült, hogy az országban ez nagyon lényeges dolog. Tehát akkor, amikor – és hadd hozzam újra a falut – az okoz konfliktust, hogy valaki keserves munkával megtermel valamit, és azt ellopják, és még pénze sincs arra, hogy mást vegyen, akkor az rend kérdése. Van vagy nincs? Meg lehet-e óvni a jogos tulajdont vagy sem?” – fogalmazott az MSZP országgyűlési képviselője.

Mesterházy is beszélt erről

Mesterházy Attila a választási vereség okait elemző választmányi ülés után beszélt arról, hogy bírálat érte a pártvezetést a közbiztonság kérdésének elhanyagolása miatt. „Két olyan kérdés még elhangzott, ami egészen biztosan befolyásolta a kisebb településeken a mi támogatottságunkat, ez a cigánykérdés és a közbiztonság kérdése. Ezzel nem megfelelően vagy nem kellő hangsúllyal foglalkoztunk” – fejtette ki.

Ennek ellenére nem bővítik

Nem bővül a rendpártiság üzenetével a szocialisták európai parlamenti kampánya – közölte az MSZP szóvivője, Kormos Kata a szocialista párt EP-listavezetőjének, Szanyi Tibornak a sajtótájékoztatóján.

Szanyi szerint a május 25-ei választás tétje, hogy Európában folytatódik-e a jobboldal megszorító politikája vagy a megélhetést segítő baloldali program jut érvényre. Megismételte: az MSZP európai minimálbért vezetne be, hogy egyetlen tagállamban se lehessen létminimumnál kisebb jövedelem. Példaként említette a magyarországi közmunkabért, amely nagyjából fele a 85 ezer forintos létminimumnak.

Tekintse meg a Tukacs Istvánnal készült teljes beszélgetést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!