2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

"Tessék már békénhagyni" – Nyakó a Hír Televízióval nem állt szóba

2013. február 11., hétfő 21:09, frissítve: kedd 08:51

Gúnyolódó transzparens várta az MSZP által támogatott éhségmenetet a Parlament szomszédságában. A tiltakozók petícióját az Országgyűlés szocialista alelnöke vette át. A demonstráción felszólalt a trágár dalszövegeiről ismert rapper, Dopeman is, az alternatív köztársaságielnök-választás győztese.

A dunántúli éhségmenet Budafokról ment a parlament elé. „Azért vagyok itt, hogy a régiónkban, az Ormánságban élő emberek jövedelempótló támogatása és munkabére emelkedjen” – fogalmazott Balogh János résztvevő, akinek elmondása szerint anyagi helyzete stabil.

Többen MSZP-s mellényt viseltek. A szocialista párt támogatta a Közmunkások Szakszervezete által szervezett demonstrációt.

A dunántúliak egy pesti nagyáruház mellett várták meg az Alföldről érkezőket, majd rendőri kísérettel vonultak tovább. A borsodiak, szabolcsiak az Astoriánál csatlakoztak hozzájuk.

„Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” – ez a felirat várta a tüntetőket az Országház szomszédságában, amely miatt sokan nemtetszésüknek adtak hangot: „Ilyen provokáló jelszavakat tesznek ki, ez jogállam? Ez a hatalom kisajátítása, visszaélés a joggal!” – ordította egy férfi.

A Közmunkások Szakszervezetének társelnöke, az MSZP korábbi szóvivője nyugalomra intett. „Azt mondom, hogy hallgassátok meg azokat az embereket, akik idáig gyalogoltak! Utána azt mondom, hogy vége a rendezvénynek, és mindenki azt csinál, amit akar!” – csitított Nyakó István.

„Akkor is szemétség hagyni kitenni! Ki adott rá engedélyt? Fasisztáknak mindent szabad?” – tette föl a kérdést egy tüntető.

A szocialista képviselő a Hír Televízióval nem állt szóba.

Az éhségmenet petícióját Nyakó István párttársa, a parlament szocialista alelnöke vette át.

„Értettük a petíció minden mondatát, és megköszönjük, hogy ezt mi vehetjük át tőletek” – fogalmazott Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke. A kifeszített felirattal kapcsolatban azt mondta: „Holnap meg fogjuk kérdezni, hogy ki rakta ki, milyen pénzből, milyen jogon, és kinek a tulajdona az a molinó, mert ez következmények nélkül nem maradhat”.

A napok óta tartó demonstráció rendbontás nélkül ért véget.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!