2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Szita-gyilkosság: mindenki a másik kettőre fogta

2013. június 5., szerda 12:40, frissítve: csütörtök 11:18

Védőbeszédekkel folytatódott a Kaposvári Törvényszéken a Szita Bence-gyilkosság ügye. Kedden az ügyész tényleges életfogytiglant kért a 11 éves kisfiú mostohájára és két bűntársára.

Az elsőrendű vádlott – Bogdán József – ügyvédje még a keddi tárgyalási napon, bizonyítottság hiányában védence felmentését kérte. Szerdán további védőbeszédekkel folytatódott a tárgyalás. Kertész József ügyvédje a  perbeszédben arra kérte a törvényszéket, hogy a nagy médianyilvánosság ellenére próbáljon objektív ítéletet hozni, majd hozzátette, védence nyomás és kényszerítés hatására cselekedett. Ezenkívül a beismerését is a javára kell ítélni. Beszéde végén védence felmentését kérte.


A harmadrendű vádlott, P. Erika kirendelt védője a tárgyalás elején részvétét fejezte ki a családnak. Ő elsősorban bűncselekmény, másodsorban bizonyítottság hiányában kérte P. Erika felmentését.

Bogdán József az utolsó szó jogán azt mondta, nem biztosították számára, hogy kifejtse álláspontját. Továbbra is azt állítja, nem is volt ott a helyszínen. A másik két vádlott szintén a többiekre fogta a gyilkosságot az utolsó szó jogán elmondott beszédében.

A bíróság csütörtökön 14 órakor hoz ítéletet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!