2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Szaunában pihentek az éhségmenet résztvevői

2013. február 10., vasárnap 18:40, frissítve: hétfő 09:29

Szaunázással pihenték ki az egész napos gyalogolást az éhségmenet résztvevői Gyöngyösön. Az egyik MSZP-s résztvevő, Nyakó István szerint csak egy órát szaunáztak, a költségeket a felajánlásokból és az alapítványi pénzekből fizették.

Már a főváros közelében járnak az éhségmenetek. Az egyik csoport Dabasnál menetelt vasárnap délután, rendőri biztosítással. Nyilatkozni nem akartak. Ehhez a csoporthoz nem csatlakoztak szocialista politikusok, több helyen viszont igen. A menet tagjai az MSZP pártirodáiban vagy művelődési házakban alszanak. Gyöngyösön pedig a tüntetők a városi uszoda szaunájában pihentek meg – állítja a Jobbik. „Nyakó István, mint az egyik legfőbb éhes proletár éhségmenetel a szegényekkel szolidaritást vállalva. Ennek ellenére azért nem bírta ki, hogy az önkormányzat strandjának szaunájában ne heverje ki a nagy menetelést. Ha valakinek lett volna kétsége, most ezen a ponton láthatta, hogy ez valójában csak egy kampányfogás, egy aljas trükk. Azért gusztustalan az MSZP részéről, mert részben ők tettek a legtöbbet azért, hogy a magyar társadalom egyes rétegei leginkább leszakadjanak” – fogalmazott Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

Nyakó: Fontos zuhanyozni

Nyakó István szerint csak egy órát szaunáztak, mert utána záróra volt. A költségeket adományokból és alapítványi pénzekből fedezik. „Gyöngyösön a pártirodán semmilyen zuhanyzási lehetőség nincs, így az volt a döntés, hogy zuhanyozni mégis kell az embereknek, hiszen 20-25-30 kilométeres gyaloglás után ez fontos. Úgyhogy a gyöngyösi uszodába mentünk el zuhanyozni, ahol a jegy árában benne volt egyébként a szaunázási lehetőség is” – mondta Nyakó István MSZP-s képviselő. A szaunázást az éhségmenet egy másik szocialista résztvevője sem kifogásolta. „Második napja nem láttak vizet. Aki ezt ezektől az emberektől sajnálja, az szerintem nem a józan gondolkodású emberek körébe tartozik” – szögezte le Gúr Nándor.


Az éhségmenet résztvevői a hagymás, kolbászos tojásrántottát viszont visszautasították. Lakitelekre érve a polgármester adott volna reggelit nekik. „Szerettem volna megvendégelni őket a hosszú út előtt. Az éhezéssel kapcsolatban arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy mindenki tehet az éhezés ellen. Mert a hagymás, kolbászos tojásrántotta alapanyagai otthon, az udvarban, a kertben megtermelhetők, illetve előállíthatóak” – szögezte le Felföldi Zoltán, Lakitelek polgármestere.

Az éhségmenetek hétfőre, az első parlamenti ülésnap idejére érkeznek majd a Kossuth térre. A tüntetésre a szervezők 4-5 ezer embert várnak.

A Fidesz szerint az MSZP azokat használja „biodíszletnek”, akiket korábban tönkretettek, erre bizonyíték „a szocialisták kampánymenete” – közölte a párt országgyűlési frakciója vasárnap az MTI-vel. Az MSZP-s Gúr Nándor eközben azt hangoztatta: nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!