2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Számos erőszak a karnevál első napján

2016. február 5., péntek 12:47, frissítve: péntek 13:13

18 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a kölni karnevál első napján, holott a biztonsági intézkedéseket a tavaly szilveszteri tömeges molesztálások miatt megszigorították. 2015 utolsó éjszakáján főként észak-afrikai bevándorlók erőszakoskodtak a nőkkel a kölni dóm előtti téren. A mostani elkövetők származásáról egyelőre nincsenek információk.

A kölni karnevál a Nők farsangja néven ismert népünnepéllyel kezdődött el csütörtökön. „Nem hagyjuk, hogy megtiltsák nekünk a bulizást, vagy elrontsák a mulatságunkat. Talán óvatosabbak vagyunk. Nem láttam sok rendőrt ma reggel, de tudom, hogy itt vannak. De nagy a nyugi, egyáltalán nem aggódom” – mondta egy karneválozó hölgy.

A biztonsági intézkedéseken a tavaly szilveszteri tömeges molesztálások miatt szigorítottak, Kölnben két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a mulatozókra. A városvezetés emellett extra világítást szerelt fel a karneváli helyszíneken. „Eddig, ahogy tapasztaljuk, a nap nyugodtan és biztonságban telik. És remélem, hogy az általunk tett lépések szavatolják, hogy ez így lesz a későbbi órákban is, különösen éjszaka” – nyilatkozta korábban Guido Kahlen kölni városigazgató.

Később azonban számos bűncselekmény történt, és ismét nőket zaklattak a tömegben. Az első napon összesen 18 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést, több esetben nemi erőszak miatt. Az elkövetők származásáról egyelőre nincsenek információk – szilveszterkor főként észak-afrikai bevándorlók erőszakoskodtak a nőkkel a kölni dóm előtti téren.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!