2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Speciális védőruhával készül az ebola ellen az OMSZ

2014. szeptember 27., szombat 12:52, frissítve: vasárnap 08:16

Az Országos Mentőszolgálat speciális védőfelszereléssel készül az ebolagyanús betegek ellátására. Az összesen tizenkétmillió forintba kerülő ruhákat azok a speciális egységek kapják, akiket a járványgyanús esetekhez riasztanak. Az egységek kiképzése a jövő héten fejeződik be.

A speciális védőruha használatára eddig egy alkalommal volt szükség Magyarországon. A hét elején a mentősök ilyen felszerelésben vittek kórházba egy nigériai egyetemistát Budapesten. „Igazából nem a legkényelmesebb. Nagyon meleg belül, viszont ugye hát ez szükséges ahhoz, hogy megelőzzük a fertőzést” – mondta egy mentőtiszthallgató.

Afrikában az ebola halálos áldozatainak száma egy hónap alatt megduplázódott. A fekete kontinensen 373 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, közülük 209-en már nem élnek. Ezért fontos, hogy a magas kockázatú fertőző betegeket megfelelő ruhában lássák el. „Minden régióban kijelöltünk speciális egységeket, és ezek a speciális egységek kapták meg a védőruházatot, tehát azokon a mentőállomásokon vannak. Nem is kell az összes mentőállomásra, hiszen nem mindenki nyúlhat ilyen beteghez” – mondta Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat műveleti osztályának osztályvezetője.


A speciális egységek kiképzése jövő hét elejére fejeződik be. A felszerelésekre mintegy 12 millió forintot költött az Országos Mentőszolgálat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!