2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Simon-ügy: még bővülhet a kör

2014. február 19., szerda 11:50, frissítve: szerda 20:44

Még bővülhet a gyanúsítás köre a vagyonát rejtegető Simon Gábor ügyében.

Az ügyészség szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: egyelőre két vagyonnyilatkozatnál, a 2012-es és a 2013-as bevallásnál állapítható meg az alapos gyanú a magánokirat-hamisításra, a többi iratot még vizsgálják. A szocialisták volt elnökhelyettese 2008 elején nyitott értékpapírszámlát Ausztriában, amire először 575 ezer eurót, majd 2009 áprilisában 162 ezer dollár készpénzt fizetett be. Az ügyészség szerint ezek után nem fizetett adót, ezért kedden adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt gyanúsították meg. Az MSZP bukott politikusa kihallgatásán tagadta a bűncselekmények elkövetését.

– Az ügyet teljes körűen vizsgálni fogjuk, illetve a tényállást a lehető legtágabb mértékben fel fogjuk deríteni, ez amit a mai napon közöltünk gyanúsítást, ez egy pillanatnyi kép, egy pillanatnyi állás arról, hogy hol tart most a nyomozás – közölte Nagy Andrea a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Offshore-szál is lehet az ügyben

Offshore-szál is lehet a Simon-ügyben, ezt a Fidesz országgyűlési képviselője mondta Magyarország élőben című műsorunkban. Kucsák László kifejtette: felmerült a gyanú, hogy az MSZP volt elnökhelyettesének kerületében, Pestszentlőrincen az előző szocialista vezetés alatt a Városkép nevű kerületi újságot egy Washingtonban bejegyzett offshore cég adta ki.

– 2010-ben például praktikusan, ha jól idézem föl, hetvenmillió forinttal támogatta a kerületi önkormányzat a költségvetésből ennek a lapnak a megjelentetését. Fontos kiegészítés, hogy a kerületi önkormányzatnak a cégei az akkori állapotnak megfelelően egyébként, a hirdetésekért kötelezően kellett, hogy fizessenek, és ezek a pénzek ehhez az offshore céghez vándorolhattak – vélekedett Kucsák László.

Tekintse meg a fideszes képviselővel készült teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!