2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sanyarú gyerekkorával védekezett Portik, hiába

,

2014. február 10., hétfő 12:31, frissítve: hétfő 21:07

Ítéletet hirdetett első fokon a Fővárosi Törvényszék a Prisztás-gyilkosság ügyében. Portik Tamást első fokon 11 év fegyházra, a másodrendű vádlottat 10 év fegyházra ítélték, a harmadrendű vádlottat viszont felmentette a bíróság.

Ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a Prisztás-gyilkosság ügyében. Portik Tamást első fokon 11 év fegyházra, a másodrendű vádlottat 10 év fegyházra ítélték, a harmadrendű vádlottat viszont felmentette a bíróság. A vád szerint Portik egy elszámolási vita miatt rendelte meg Prisztás József másfél évtizeddel ezelőtti megölését. A gyilkosságot eszerint H. István hajtotta végre, az áldozatot pedig a harmadrendű vádlott F. Ferenc csalta a tett helyszínére.

Védekezés és óriási készültség

Nagyfokú rendőri készültség mellett zajlott a meghallgatás a Fővárosi Törvényszéken. Az utcában minden sarkon rendőrök álltak, a bejáratot különös gonddal őrizték. Tilos volt autóval megállni, ha valaki mégis megpróbálta, azt továbbküldték – fogalmazott a Hír Televízió tudósítója. Az épületbe is szigorú átvizsgálás után mehettek be az újságírók. A helyszínen voltak a TEK kommandósai és a készenléti rendőrség is.

Az utolsó szó jogán először Portik Tamás szólalt fel, aki elmondta, mennyire nehéz gyerekkora volt, hiszen 15 évesen elvesztette édesanyját, és édesapja leépülését, majd a halálát is végig kellett néznie. Ugyanakkor állította, nem volt sosem intézetben, így nem igaz rá – a sajtóban és a köztudatban megjelenő – intézetis jelző. Nehezményezte, hogy az eddigi vizsgálatok során – állítása szerint – nem szolgált a bíróság konkrét bizonyítékokkal Prisztás meggyilkolásával kapcsolatban. Elmondása szerint az eddig meghallgatott több mint száz tanú ellentmondóan nyilatkozott az ügyben. Portik a felmentését és szabad lábra helyezését kérte.

A másodrendű vádlott nem csak a konkrétumokat hiányolta az eddigi vádakból, de állította, ő nem is találkozott Prisztással. A harmadrendű vádlott mindössze két mondatot mondott. Az elsőben a felmentését kérte, a másodikban pedig részvétét fejezte ki volt barátja, Prisztás József családjának.

Portik Tamást és két társát nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség. A vád szerint Portik egy elszámolási vita miatt rendelte meg Prisztás József másfél évtizeddel ezelőtti megölését. A vád szerint a gyilkosságot H. István hajtotta végre, az áldozatot pedig a harmadrendű vádlott, F. Ferenc csalta a tett helyszínére. Az ügyészség korábban fegyházbüntetést, a védők pedig felmentést kértek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!