2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sallai: A földek a Fidesz mögött álló pénztőkéhez vándorolnak

2015. november 30., hétfő 12:20, frissítve: szerda 11:37

Szolnokon folytatta tiltakozását a földprivatizáció ellen az LMP szakpolitikusa.

Sallai R. Benedek a megyében gazdálkodik. Az országgyűlési képviselő újra elmondta, hogy ha a kormány valóban a családi gazdaságok érdekeit nézné, akkor nem verné dobra az állami szántókat, hanem bérbe adná olyanoknak, akik valóban a földből élnek. Az ellenzéki politikus szerint az állami földek elárverezése kizárólag a Fidesz mögött álló pénztőke gyarapodását szolgálja. Megemlítette, hogy a Tisza-tó környékén Tomajmonostora polgármesterének családja volt a földhaszonbérleti pályázatok egyik nyertese az előző ciklusban.

„Azért jöttem Szolnokra, mert ma kezdődne azoknak a földeknek az árverése, amelyre Tomajmonostora polgármestere, Fazekas Szabolcs fideszes kötődésű polgármester, Fazekas Sándor miniszter barátja és Varga miniszter úr közeli jó ismerőse, Tomajmonostora díszpolgára ismeretségével kapcsolatban lehetőséget teremtett. Fazekas Szabolcs és családja csak a földpályázati rendszeren több mint 300 hektár földet nyert el, és ezen kívül pályáztatás nélkül egyéb földrészleteknek a kinevezett földhasznosítója lett. A környékbeli területeken Kunmadarastól Abádszalókig több helyen van termőföld hasznosítása, és hát nyilvánvalóan polgármesterként közre tudott abban működni, hogy mindezek a földek lehetőség szerint hozzá kerüljenek az elmúlt évek pályáztatásaival” – mondta Sallai R. Benedek.

Beszennyezte Kaposvár utcáit Sallai R. Benedek – mondta sajtótájékoztatóján a Somogy megyei kormánymegbízott. Neszményi Zsolt azt mondta: megdöbbentette, hogy az ellenzéki politikus november 16-án, a földárverések kezdetének napján trágyát borított a licitálásokat bonyolító kormányhivatal épülete elé. A kormánymegbízott hozzátette, hogy szabálysértési eljárást indított. Szólt arról is, hogy az árverések nyerteseit nem összesítik nyilvánosan megismerhető nyilvántartásban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!