2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Rogán a nyár előtt rendezné a devizahitelesek helyzetét

2014. május 11., vasárnap 12:11, frissítve: vasárnap 20:49

Egy oldalra kerülnek a devizaadósok és a bankok azzal, hogy a parlament végső időpont nélkül fogadhatja el a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását. Rogán Antal P8 című műsorunkban kifejtette: az új Országgyűlés – várhatóan első – döntésével már a bankok is érdekelté válnak abban, hogy rendezzék a helyzetet. A szocialista képviselők tegnapi kivonulását a parlamentből gyerekesnek tartja a Fidesz frakcióvezetője.

Üresen hagyott padsorok a parlamentben Orbán Viktor eskütétele alatt. A miniszterelnök megválasztását még megvárták, aztán távoztak az ülésteremből az MSZP képviselői.

Nem bírják a vereséget a szocialisták, ezért vonultak ki a parlamentből a Fidesz frakcióvezetője szerint. Rogán Antal a P8 című műsorunkban azt mondta az MSZP ezzel egy több mint két évtizedes országgyűlési gyakorlatot rúgott fel.

„Egész egyszerűen azért vonultak ki, mert nem bírják elviselni a vereséget. […] Én nem gondolom, hogy mondjuk a magyar kereszténydemokrácia és a magyar nemzeti közép képviselői szívesen hallgatták végig Horn Gyula eskütételét a parlamentben ’94-ben – akkor én még nem voltam ott. Senki nem mondhatja, hogy szívesen hallgattuk végig Gyurcsány Ferenc eskütételét 2006-ban, de végighallgattuk, mert ezt kívánta meg a tisztelet. Ez minden választó tisztelete, ezt ne felejtsük el! A kormány minden választót képvisel, ahogy a miniszterelnök is nyilvánvalóvá tette. Azért vagyunk ott közösen (a parlamentben – a szerk.), hogy ezt a tiszteletet kifejezzük, adott esetben az iránt, aki megnyerte a parlamenti választásokat” – fogalmazott Rogán Antal.

A fideszes honatya szerint a következő parlament első döntése lehet a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása. Szerinte azzal, hogy az intézkedést véges határidő nélkül fogadhatják el, a bankok is érdekelté válnak abban, hogy rendezzék a helyzetet. A Fidesz frakcióvezetője bízik abban, hogy a Kúria még a nyári ítélkezési szünet előtt dönt a visszamenőleges kamatemelés és az árfolyamrés kérdésében, így ugyanis a parlament is nyár előtt határozhat.

– Tényleg nincs semmi értelme az időhúzásnak, és most már ráadásul a parlament a hétfői döntésével nyilvánvalóvá teszi, hogy gyakorlatilag a devizahitel-állományt befagyasztja addig, amíg nem hoz döntést a Kúria. Innentől kezdve szerintem, ha a Kúria felelősen mérlegel, azt láthatja, hogy mind a magyar családok, mind a magyar bankok érdeke azt kívánja, hogy ők döntsenek. Viszont dönteniük kell, nem tudunk helyettük dönteni, a jogi mérlegelés az ő felelősségük. Utána már a magyar parlament a jogi mérlegelés utáni, tehát a Kúria döntésének megfelelő jogszabályokat meg fogja hozni és a nyitva maradt kérdéseket le fogja zárni – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

A további tervekről azt mondta: a középosztály erősítése a cél, a magyar családokat az európai középmezőnybe szeretnék juttatni. Hozzátette: ha lesz mozgásterük, akkor elsőként a családoknak járó támogatásokat próbálják majd megemelni.

– Abszolút természetes dolognak tartom, hogy ahogy egy éve a kiskeresetű családokra koncentráltunk, most az egy és három gyereket nevelők mellett a két gyereket nevelőkre koncentráljunk, és ösztönözzük őket, hogy minél többen lépjenek tovább, akár az egyről a kettőre, a kettőről a háromra – mondta a P8-ban a kormánypárti politikus.

Rogán Antal úgy fogalmazott: ha a gazdaság teljesítménye megengedi, akkor a nyugdíjakat is emelik majd. A rezsicsökkentésről a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: szerinte az árak mérséklésével még nem mentek el a falig – a vállalatoknak is szeretnék biztosítani az olcsóbb energiát, de ehhez szükséges egy nonprofit közműszolgáltató létrehozása.

Tekintse meg a P8 teljes adását!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!