2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Profi robbanthatott Manchesterben – már 22 halott

2017. május 23., kedd 07:19, frissítve: kedd 09:50

Robbanás volt éjjel az észak-angliai Manchester Arenában egy koncert után. Az áldozatok száma reggelre huszonkettőre emelkedett, a legtöbben tizenévesek. Csaknem hatvanan megsebesültek. A rendőrség terrortámadásként kezeli a történteket. Tálas Péter szerint feltehetőleg egy saját készítésű bomba lépett működésbe.

Profi lehetett az elkövető, aki a Manchester Arenánál robbantott. A Hír TV reggeli műsorának nyilatkozó Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő azt mondta: feltehetőleg egy saját készítésű bomba lépett működésbe. A brit sajtó szerint a támadóról annyit lehet tudni, hogy férfi volt, felrobbantotta magát, és a helyszínen életét vesztette. A robbanás nem a koncertteremben, hanem az előterében történt nem sokkal 22.30 után, amikor a közönség kezdte elhagyni a helyszínt.


Több mint tízezren vehettek részt az előadáson. A közösségi médiában több közeli felvétel is elterjedt a detonációról.

Az egyik szemtanú arról beszélt, épp szólt a testvérének, hogy rossz kapun akarnak kimenni, amikor a robbanás történt. „Rohanni kezdtünk. Kiszaladtunk az ajtón egészen a szállodáig, semmi mást nem hallottam, csak kiabálást, az emberek sírtak, mindenki mindenfelé rohant, őrület volt” – mondta.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.

A város szóvivője úgy nyilatkozott, mindenkit sokkoltak a történtek, főleg azért, mert rengeteg volt a fiatal az arénában. Kifejezte továbbá együttérzését azokkal a hozzátartozókkal, akiknek a családtagja meghalt vagy súlyos sérüléseket szenvedett.


A sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. A rendőrség azt kéri, hogy mindenki kerülje az aréna környékét, mert a helyszínelés még tart. Ian Hopkins rendőrfőnök ismertette, egyelőre terrorcselekményként kezelik az ügyet egészen addig, ameddig az ellenkezője be nem bizonyosodik. Folytatódik az információk gyűjtése, már a terrorelhárítással és a titkosszolgálatokkal is kapcsolatba léptek – mondta a rendőrfőnök.

Theresa May brit miniszterelnök közben bejelentette, hogy a kormányzó Konzervatív Párt felfüggesztette választási kampányát. Nagy-Britanniában június 8-án előre hozott parlamenti választásokat tartanak. May közölte azt is, hogy összehívta a brit kormány rendkívüli helyzetek esetén összeülő szakértői testületét, a COBRA-t.

Fotók: Daily Mail

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!