2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Perújítást rendeltek el a fekete sereg vezetőjének ügyében

2012. december 17., hétfő 19:28, frissítve: kedd 07:23

Elrendelte a debreceni ítélőtábla a perújítást Magyar Róbert ügyében. A fekete sereg vezetőjének tartott férfit márciusban távollétében ítélték tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre többek között azért, mert megbízást adott a Ragyás Tóniként ismert alvilági figura megölésére. Magyar a Riasztásnak adott újabb interjúban elmondta: bízik abban, hogy a megismételt eljárásban bizonyíthatja ártatlanságát, és azt, hogy korrupt rendőrök juttatták börtönbe.

Magyar Róbert Spanyolországba szökött a házi őrizetből. Távollétében hozták meg a másodfokú ítéletet, ami a törvény szerint azt jelenti, hogy meg kell ismételni az eljárást. A férfi ügyvédje új bizonyítékokat szeretne a bíróság elé tárni, elsősorban a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete, valamint a bűnszervezeti elkövetés tárgyában.

„Kompletten meg kell ismételni az eljárást, gyakorlatilag mindenkit, aki az első eljárásban szereplő volt, meg kell hallgatni – mondta a Hír TV-nek Lakatos Csilla védő. – Ami nóvum, az az, hogy amennyiben további új bizonyítékok vannak, arra is lehetőség van, hogy ezeket a törvényszék elé tárjuk. Ezt meg is fogjuk tenni, mert van néhány új bizonyíték.

Magyar Róbertet a Hír TV bűnügyi műsorának adott első interjú után felkeresték a rendőrök a Csillag börtönben, és rendőrségi korrupciós ügyről kérdezték. A férfi továbbra is azt állítja, hogy ártatlan, és csak azért került börtönbe, mert korábban nem fizetett havi félmillió forint védelmi pénzt egy a szervezett bűnözés ellen nyomozó rendőrnek.

Az interjú a kedden 19.30-kor kezdődő Riasztás című műsorunkban látható.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!