2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Oszkó megszorításokban gondolkodik

2012. december 19., szerda 12:22, frissítve: csütörtök 09:41

További megszorításokra lehet szükség ahhoz, hogy Magyarország jövőre is tartani tudja a 3 százalék alatti hiánycélt – jelentette ki Oszkó Péter.

A Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány tanulmányát ismertető volt pénzügyminiszter 2013-ban recesszióra számít. Úgy véli: a kormány által bejelentett 10 százalékos rezsicsökkentést nem lehet komolyan venni, mert a piaci alapon működő társaságok államosítása a kabinet állításával ellentétben jelentős költségvetési kiadással jár.

– Rezsicsökkentéseket pillanatnyilag annyira tudjuk komolyan venni, mint az olyan állításokat, hogy nem lesz tandíj vagy hogy nincsenek megszorítások – fogalmazott Oszkó Péter. – Olyan állítások hangzottak el, amik kizárják egymást, hogy 10 százalékos rezsicsökkentés legyen, a kormány részben a jelenleg piaci alapon működő társaságok államosításával valósítsa meg, s mindez ne okozzon költségvetési kiadást, ez kizárja egymást – tette hozzá. – Nem tudjuk, ezek közül melyik valósul meg és melyik nem – mondta a Haza és Haladás Alapítvány felügyelőbizottsági elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!