2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Orbán Viktor is kifejezte részvétét

2015. november 14., szombat 08:33, frissítve: szombat 10:31

A világ vezetői elítélték a támadást. Barack Obama elnök és David Cameron brit miniszterelnök is segítséget ajánlott a nyomozáshoz. Részvétét fejezte ki a francia áldozatoknak Orbán Viktor is.

A francia nemzeti lobogó színeiben világít a San Franciscó-i városháza, és trikolorral világították ki torontó legmagasabb toronyépületét is. Így fejezték ki együttérzésüket a kanadaiak és az amerikaiak Franciaországgal az ország második világháború utáni történetének legsúlyosabb terrortámadása után. Az amerikai elnök közölte, az emberiség és az egyetemes értékek ellen intéztek támadást, és azt ígérte, minden támogatást megadnak a franciáknak az elkövetők felelősségre vonása érdekében.

„Franciaország a legrégebbi szövetségesünk. A francia nép mindig az Egyesült Államok mellett állt. Világosan azt az üzenetet küldjük, hogy a francia nép mellett állunk a terrorizmus és a szélsőségesek elleni harcban” – mondta Barack Obama.

Felajánlotta segítségét Franciaországnak a brit kormány is. David Cameron miniszterelnök először egy közösségi oldalon adott hangot megdöbbenésének.

A kínai kormány álláspontját az állami tv bemondója közvetítette. Peking elítélte az összehangolt merényleteket, és közölte: Kína kész csatlakozni Franciaországhoz a terrorizmus elleni küzdelemben. Reagált a török kormányfő is, akivel a francia elnök lemondta tervezett találkozóját a terrortámadás miatt.

„Szeretném kifejezni részvétemet Hollande elnök úrnak és a francia népnek. Remélem, hogy a sérültek minél hamarabb felépülnek. Nyilvánvaló, hogy a nemzeti stadionnál, a francia–német baráti mérkőzés közben történt robbantások e két ország biztonsága ellen irányult” – mondta a török államfő, Recep Tayyip Erdogan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!