2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Norvég Alap: feljelentést tett a Kehi

,

2014. november 11., kedd 18:13, frissítve: szombat 12:38

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Norvég Alap pénzeinek felhasználásával összefüggésben.

A hivatal kabinetfőnöke a Hír TV-nek azt mondta: a rendőrségnek elküldött feljelentésben az is szerepel, hogy az Ökotárs Alapítvány által vezetett konzorcium képviselői az összeférhetetlenségi szabályokat is megsértették, ugyanis olyan szervezeteknek is nyújtottak támogatást, amelyek a pályázatok értékelésében részt vevő személyekhez köthetők. Emellett a támogatási szerződések szabálytalan módosításával és az el nem számolható költségek elfogadásával is hozzájárultak ahhoz, hogy a Norvég Civil Alapból 250 millió forintot fizettek ki szabálytalanul. Bőcz Sándor hozzátette: a Kehi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál is feljelentés tett költségvetési csalás miatt.

– A Kehi a vizsgálata során azt állapította meg, hogy az Ökotárs Alapítvány és az általa vezetett konzorcium sorozatosan megsértette ezeknek a megállapodásoknak a rendelkezéseit, tehát a norvégok által meghatározott felhasználási szabályokat. Hűtlen kezelés miatt a rendőrségen tettünk feljelentést, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál költségvetési csalás miatt is feljelentést tettünk, mert számos kedvezményezettnél azt láttuk, hogy magáncélú bevásárlásokat finanszíroztak norvég pénzek terhére, illetve a támogatói projektekhez is semmilyen módon nem kapcsolódó költségeket finanszíroztak norvég pénzekből – tájékoztatott Bőcz Sándor, a Kehi kabinetfőnöke.

Tegyenek feljelentést!

Tegyen feljelentést a rendőrségen a Miniszterelnökség az Ökotárs Alapítványnál feltárt szabálytalanságok miatt – ezt kéri a kormánytól a Védegylet Egyesület és a Levegő Munkacsoport. A környezetvédő civil szervezetek Lázár Jánosnak címzett nyílt levelükben azt írják: a feljelentés lehetőséget adna arra, hogy az alapítvány tisztázza magát, illetve ha a gyanúsítások megalapozottnak bizonyulnának, a nyomozó hatóságok vádemelést kezdeményezhetnének az ügyben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!