2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Nincs elzárt település

2013. január 19., szombat 19:59, frissítve: vasárnap 07:22

Méteres hófalakat emelt a szél több megyében. Az elzárt településeket estére tudták kiszabadítani. 29 falu volt megközelíthetetlen.

Estére sikerült kiszabadítani a hó fogságából az elzárt településeket a Nyugat-Dunántúlon. A szél méteres hófalakat állított Győr, Vas, és Veszprém megyében, egy nap alatt körülbelül 500 autó akadt el az utakon. A térségben bár reggel már elállt a havazás, a szél még délelőtt is hordta a havat. Az utakat folyamatosan takarították, a nyugati országrészben délelőtt 29 települést nem lehetett megközelíteni.

Győr-Moson-Sopron megyében terepjárókkal vitte a katasztrófavédelem kórházba a betegeket az elzárt településekről, így oldották meg az élelmiszerellátást is. A megyében délelőtt 8 falut nem lehetett megközelíteni, a legtöbb helyen délutánra szabadították fel az utakat.

Vas megyében a helyi gazdák segítségével szervezték meg az élelmiszerellátást. A szél itt is óriási hótorlaszokat emelt. Az országhatárokhoz vezető utakon körülbelül 800 kamion torlódott fel, a járműveket rendőri felvezetéssel próbálták továbbirányítani, hogy minél előbb elérjék a határt.

A Dél-Dunántúlon a hó után a jég okoz gondot. Az éjszaka a csapadék ráfagyott az utakra. Azokon a helyeken, ahol nem sóztak, rendkívül csúszósak az alsóbbrendű utak, járdák. Napközben is nulla fok alatt maradt a hőmérséklet, ezért a jég megmaradt. Pécsett a belvárosban a gyalogosok csak lassan tudnak közlekedni, az orvosi ügyeleteken emelkedett azok száma, akiket ficamokkal, törésekkel kezelnek.

Körülbelül 30 út még mindig járhatatlan országszerte, holnap azonban a hó helyett már az ónos eső okozhat fennakadásokat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Estétől pedig köd várható. Éjszaka rendkívül hideg, mínusz 10 fok is lehet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!