2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Nem tudom, mi vár ránk”

2017. január 23., hétfő 11:00, frissítve: kedd 12:52

A Szinyei Gimnázium igazgatóhelyettese a Hír TV-nek nyilatkozva elmondta, ötven pszichológus segíti az iskola diákjait, tanárait és a szülőket a tragédia feldolgozásában.

Jáki Gábor a Kossuth téri megemlékezésről visszatérve adott interjút a Hír Televíziónak. Mint elmondta, nem tudja, mi vár rájuk, hiszen hiába képzettek az iskola tanárai, egy ilyen tragédiára nem lehet kellőképp felkészülni, így nem tudja, mennyi időbe telhet, míg visszatérnek a rendes kerékvágásba.

Hozzátette: az iskolában jelenleg is ötven pszichológus tartózkodik, aki segít a helyzet kezelésében és feldolgozásában mind a diákoknak, mind tanároknak és a diákok szüleinek is.

Az igazgatóhelyettes elmondta azt is, hogy folyamatosan érkeznek az iskola elé azok, akik részvétüket akarják kifejezni az áldozatokért.

A Kossuth téri zászlófelvonás után az államfő feleségével együtt rótta le kegyeletét a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál. Áder János és Hercegh Anita gyertyát gyújtott az áldozatok emlékére, és egy szál fehér rózsát helyezett el az épület előtt.

A szerencsétlenül járt buszon a VI. kerületi iskola tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A gimnázium előtt sokan gyászolnak, az iskolában pedig pszichológusok készítik fel a tanárokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!