2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Nem indokolt, hogy a kormány elvesse a 2010 utáni reformokat

2016. február 9., kedd 07:07, frissítve: kedd 08:32

Az új feladatok indokolttá teszik, hogy ismét egy kézben legyen a köznevelés és a felsőoktatás – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban Dux László.

A második Orbán-kormány felsőoktatási helyettes államtitkára szerint a köznevelési kerekasztal első ülése mindenekelőtt azt kell kifejezze, hogy az oktatás szereplői nyitottak a kérdések megoldása iránt. Dux László hozzátette: az oktatásban felgyűlt problémák nem indokolják, hogy a kormány elvesse a 2010 utáni reformokat.

„A korrekcióra, minden nagy rendszernek folyamatosan szüksége van, én azt hiszem, hogy ez a fölháborodás, ha annak nevezzük, valószínűleg még mindig nem olyan méretű, hogy vissza kellene térni a 2010 előtti állapotokhoz, azért jó, ha emlékszünk, hogy a 2010 előtti állapotok miatt 2/3-dal egy olyan kormány került hatalomra, amely az oktatás területén is teljes átalakítást ígért, tehát jelenleg ez inkább helyi, mindennapos működéssel kapcsolatos problémák, van ahol ezt nehezebben, van ahol ezt könnyebben élik meg. Ezek kezelésére mihamarabb sort kell keríteni, a kerekasztal jó eszköz lesz ehhez” – adott hangot véleményének Dux László volt felsőoktatási helyettes államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!