2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Nem fogunk belefulladni, hanem kitartunk a végsőkig”

2016. február 13., szombat 08:34, frissítve: szombat 17:20

Már a helyszínen szervezik a két óra múlva kezdődő tüntetést, a Kossuth térre folyamatosan érkeznek a szervezők és a szakszervezetek. A demonstrációt mások mellett a taxisok is támogatják, ők 20 autóval álltak fel két oszlopban a Balassi Bálint utcában. A tüntetés után pedig alternatív oktatási kerekasztalt hoznának létre a pedagógusok – erről a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Pukli István azt mondta: addig folytatják a tiltakozást, ameddig valódi eredményeket érnek el.

„Itt van megfelelő társadalmi támogatottsága, és nem a sztrájkkal kezdünk, s nem fogunk belefulladni, hanem kitartunk a végsőkig. Én például azt mondom magamról, hogy elmegyek akár a falig vagy az ablaküvegig, és áttöröm rajta a fejem, ha kell. Egészen addig el fogunk menni, amíg meg nem változik a rendszer, mert ezt a rendszert elrontották, ezt a rendszert meg kell változtatni és alapjaitól újra fel kell építeni” – hangsúlyozta a Hír TV-ben Pukli István.

Mindenki elmegy a falig

A Kossuth téri demonstrációra kora reggel csak Pécsről hat különbusz indult. Baranya több településéről személyautókkal utaztak a demonstrációra, volt olyan iskola, ahol azok is beszálltak az üzemanyagköltségbe, akik nem tudnak részt venni a tüntetésen.

„Mindenekelőtt azért megyünk, mert úgy látjuk, hogy a kormány csak az erőből ért. Úgyhogy még ebben a nagy esőben is meg akarjuk mutatni, hogy nagyon sokan vagyunk, akik változtatást akarunk a közoktatásban, és nagyon szeretnénk, hogyha ezt Orbán Viktor is végre megértené, hogy miért sírnak a tanárok, miért sírnak a szülők és miért a diákok. Itt messze nem a mi bérünkről van szó – amelynek az emelése nem olyan mértékű volt, mint ahogy azt ő mondogatja –, és nagyon nem szeretnénk, hogyha a társadalommal a továbbiakban ilyen módon állítana szembe, és jó lenne ha ő is belátná, hogy ez a trükk már nem megy. Itt most már tényleg mindenki elmegy a falig, mert nem óhajtunk folyamatosan, feleslegesen és rengeteget dolgozni. Nem óhajtjuk látni a kifáradt gyerekarcokat, és szeretnénk végre normális állapotokat a közoktatásban” – hangsúlyozta Nagy Erzsébet, a PDSZ Baranya megyei ügyvivője.

Beszámoltunk róla, a Fidesz-frakció lillafüredi ülésén tartózkodó Balog Zoltán helyett Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára fogadta a pedagógusok sztrájkbizottságát, akikkel a szakszervezetek 25 pontos követeléseiről egyeztetett. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!