2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Nem foglalkoznak Gyurcsány állításával

,

2013. október 17., csütörtök 15:30, frissítve: csütörtök 17:01

Nem vizsgálják az MSZP-nél a korábbi pénzmozgásokat Gyurcsány Ferenc kijelentése ellenére.

A párt frakcióvezető-helyettese szerint a honlapjukon megtalálhatók a támogatók, igaz, csak azokat kell feltüntetni, akik 500 ezer forintnál nagyobb összeget fizetnek be a pártkasszába. Józsa István kampányfogásként értékelte a volt szocialista miniszterelnök és pártelnök állítását. Gyurcsány Ferenc egy hétfői rendezvényen – kérdésre válaszolva – arról beszélt, hogy az MSZP-hez sok helyről vándorolt pénz, de szerinte jobb, ha a nyilvánosság nem tud a pénz eredetéről és útjáról.

– Gyurcsány Ferenc mire gondolhatott, hogy jobb nem beszélni a korábbi támogatókról?
– Azt Gyurcsány Ferenctől kell megkérdezni, ő most forgolódik, választási kampány ide vagy oda.

Kitérő választ adott a korrupcióellenes szervezet

Kitérő választ adott a gyurcsányi mondatra a Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet magyarországi jogi igazgatója. Ligeti Miklós a Magyar Nemzetnek azt mondta: kérdéses, hogy akkor nagyobb-e egy pártvezető felelőssége, ha tud a támogatásokról, vagy akkor, ha nem, hiszen az utóbbi eset az ellenőrzés hiányosságaira utal. Az egyik ismert politikai elemző szerint egyébként az MSZP-nek a jövő évi választási kampány finanszírozása nem okozhat gondot. Török Gábor egy diplomáciai háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy a szocialista pártnak van már két-három komoly támogatója. A politológus a Hír TV kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a háttérbeszélgetésen elhangzottakat, és így a részletekről sem nyilatkozott.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc nemzetközi nagyvállalatok és bankok támogatására utalhatott. „Ha pedig így kívülről megnézzük, hogy mit jelenthet ez a kifejezés, és megnézzük az MSZP politikáját, akkor a Fidesz nem tud másra gondolni, mint hogy itt valahol a mohó multik és a rossz bankárok körében kell keresni azokat a szponzorokat, akikről Gyurcsány Ferenc említést tett” – mondta Selmeczi Gabriella.

Mint arról korábban beszámoltunk, elmegyógyintézetbe vagy börtönbe küldené Gyurcsány Ferencet Szanyi Tibor a volt miniszterelnök pártfinanszírozással kapcsolatos kijelentése miatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!