2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Munka nélkül juthattak milliókhoz Gyurcsányék

2014. február 15., szombat 12:00, frissítve: szombat 19:51

Tényleges munka nélkül kaphatott havi nettó nyolcmillió forintot tíz hónapon keresztül a Gyurcsány Ferenchez és feleségéhez köthető Agóra Kft. – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került 1999. januári felügyelőbizottsági jelentés alapján azt írja, habár a cég a paksi bővítés népszerűsítésére szerződött, a bizottság ellenőrzésein már 15 éve sem találtak bizonyítékot arra, hogy a cég valóban adott tanácsokat az erőműnek. Ráadásul a jelentés szerint a szerződésben rögzített összeg magasnak tűnik. A lap egy másik 1999-es bizottsági határozatot is megszerzett, amelyben többek között az Agóra-megállapodás miatt különösen elmarasztalónak minősítették az erőmű szerződéskötési gyakorlatát. A volt miniszterelnök marketingcége 1997 októberétől 1998 júliusáig dolgozott az atomerőműnek. A családi cég kizárólagos tulajdonosa Gyurcsány Ferenc, vezérigazgatója pedig Dobrev Klára, a politikus felesége.

Németh: Képmutató, hazug akció

Képmutató, hazug akciónak nevezte Gyurcsány Ferenc kijelentéseit a paksi bővítés ellenzéséről, Németh Szilárd. A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció elnökéhez köthető Agóra Kft. 1997 és ’98 között tíz hónapon át havi nyolcmilliót vett fel azért, hogy népszerűsítse azt, amit most Gyurcsány ellenez. Ráadásul a tanácsadói szerződések nem tartalmazzák az írásbeli teljesítés kötelezettségét, de a szokatlanul magas összeg felveti a színlelt szerződés gyanúját is.

– Míg másnak egy élet munkája is kevés lett volna ilyen pénzhez hozzájutni, addig Gyurcsányék 80 milliót tíz hónap alatt kaszáltak a paksi ügyön. Egy másik dologra is felhívnám a figyelmüket: ez az az időszak, amikor a gyermekes családokat arra kényszerítették, hogy aki egy főre jutó 26 200 forintnál több pénzzel rendelkezik, az se gyest, se gyedet, se családi pótlékot nem kaphat – mondta Németh Szilárd.

MSZP: Nincsenek bizonyítékok

Nem kommentálja szövetségese, Gyurcsány Ferenc paksi megbízási szerződéseit az MSZP. A szocialisták szóvivője a dokumentumok ellenére azt állítja: nincsenek bizonyítékok, sajtóhírekre pedig nem reagálnak.

– Nekem erről pontos információm nincsen, bizonyítékot nem láttam, úgyhogy feltételezésekre és találgatásokra nem reagálnék – mondta Kormos Kata.

Közben a baloldal nemcsak Szijjártó Péter, hanem Orbán Viktor pénzügyeit is vizsgálná – jelentette be Gyurcsány Ferenc. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!